Gál J. a Vasárnapi Hírek élén

2010. június 02. 16:39

A Gyurcsány-kormány egykori miniszterelnöki kabinetvezetője lesz a Vasárnapi Hírek főszerkesztője. Gál J. Zoltán az idei választáson vesztette el országgyűlési képviselői mandátumát két ciklus után.

2010. június 02. 16:39

Avar János átadta a stafétát Gál J. Zoltánnak, aki szerdán már értekezletet is tartott a munkatársaknak - tudta meg az Index. Gál J. - aki 2008 elején távozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki kabinetjéből - azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem kötött megállapodást az újság tulajdonosaival. Politikai szereplése előtt a Népszabadságnál, a Magyar Hírlapnál, majd a Népszavánál is dolgozott, ahol főszerkesztő-helyettes is volt. Az MSZP-s irányítók közé Medgyessy Péter kampánycsapatának tagjaként került, 2002 után  pedig államtitkárként irányította a kabinet kommunikációs munkáját.

A Vasárnapi hírek egy Puch Lászlóhoz közeli cég fennhatósága alatt működik, a lapot kiadó VH Kiadó Kft. a cégadatok szerint három magánszemély és egy Slumdog nevű belize-i offshore cég mellett a Békés Projekt Kft. irányítása alatt áll. A békéscsabai székhellyel működő cég korábban egyik tulajdonosa volt a Népszavának is, amelyben 2005-ben a VH Kiadó Kft.-nek volt többségi tulajdona, miközben a BP tulajdonos volt a VH Kiadóban is. A BP többségi tulajdonosa volt a stop.hu-nak is, és tavaly decemberben ez a cég vette meg az azóta előzetes letartóztatásba került Hováth Évától a kisebbségi tulajdonrészét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!