Az APEH nem kérte a Malév 1,2 milliárdját

2010. június 18. 09:17

Jogsértő módon akadályozta meg Szikora János, az APEH elnöke 2008-ban, hogy a Malév 1,2 milliárd forintnyi járulékot fizessen be a közös kasszába. Csakhogy a köztartozások behajtását csak hivatalos döntéssel lehet felfüggeszteni, egyszerű levéllel nem. A Magyar Nemzetnek az APEH elismerte a beavatkozást.

2010. június 18. 09:17

Jogsértő módon akadályozta meg 2008-ban Szikora János, az APEH elnöke a Malév köztartozásának behajtását. A Magyar Nemzet értesülései szerint 1,17 milliárd forint járulékkal tartozott a a Malév az államnak, az összeget 2008. október 13-ig kellett volna kifizetnie. Mivel a több mint egymilliárd forint nem érkezett meg az adóhivatalhoz addig az időpontig, így a szervezet három nappal később, október 16-án megindította a végrehajtást, melynek keretében a Malév valamennyi, összesen hét banknál vezetett számlájára inkasszót bocsátottak ki, írja a Magyar Nemzet.

Az összeg végül azért nem kerülhetett végül az államkasszába, mert Szikora János megakasztotta a folyamatot: október 18-án elnöki levélben arra adott utasítást, hogy további intézkedésig vonják vissza a Malévval szemben kiadott inkasszókat. Az APEH ezt közleményben el is ismerte. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter már tájékozódik az ügyben.  

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!