Szijjártó: Hazudik az MSZP

2010. január 17. 15:16

A Fidesz szóvivője Lendvai Ildikó kijelentésére reagált.

2010. január 17. 15:16
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a Fidesz által tervezett lépések „nyugdíjkatasztrófát” okoznának. 
 
Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban azt kérdezte: „honnan veszik a bátorságot maguknak [a szocialista politikusok] ahhoz, hogy a Fideszt gyalázzák nyugdíjas ügyben, miközben ők maguk vették el néhány hónappal ezelőtt a 13. havi nyugdíjat az idős emberektől”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2010. január 17. 23:18
A legnagyobb aljasság ahogy az MSZP a nyugdíjas ügyet kezeli. No nem azért, mert a nyugdíjasok élete a társadalom számára nem lenne fontos. Én úgy gondolom, hogy a témát súlyának megfelelően kell kezelni. Azt gondolom, mindenki belátja, hogy a nyugdíjrendszer akkor finanszírozható, ha a társadalom aktív tagjai kellő hatékonysággal termelnek, hiszen az állami bevételek abban az esetben magasabbak. A nyugdíjkassza bevételei is magasabbak. A nyugdíjasok életkörülményeit nem lehet tartósan elszakítani a társadalom aktív tagjainak helyzetétől. Semmilyen gazdasági helyzetben. Az MSZP - kampányfogásként - most azt állítja, hogy a FIDESZ befizetéshez igazított nyugdíjrendszere maga a tömény populizmus. Miközben éppen ők azok, akik vesztüket érezve az egyetlen még megvezethető szavazóréteget megcélozva, ígérnek felelőtlenül.
phaidros
2010. január 17. 22:53
Sajnos még képesek és visszaállítják. Bár, ha valóban a növekedést ezután mértékhez kötik, akkor belefér, bár továbbra sem értem, mert csak 12 hónap van egy évben. De ez az állandó nyugdíjasozás szerintem visszaüt a szociknak, hiszen egy biztos, a nyugdíjasok aztán tudni fogják, ki vette el a 13.-at. Bááár.... el tudok képzelni egy kampányt, amiből kiderül, hogy a 13.-at a Fidesz vette el. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!