Mesterházy: hazudik a Fidesz

2010. január 14. 17:20

A kormányfőjelölt szerint nem igaz, hogy nem vezetik be a svéd nyugdíjmodellt.

2010. január 14. 17:20
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje szerint egy 2007-ben benyújtott KDNP-s, a Fidesz által is támogatott törvényjavaslat ezen modell bevezetését tartalmazta. Mesterházy elmondta, a javaslat napirendre tűzése csak azért nem sikerült, mert a szocialista politikusok nem értettek egyet azzal. Nem egy elszólásról van szó, hanem ez a Fidesz szakmapolitikai szándéka - tette hozzá.

Mesterházy Attila szerint a modell bevezetése nyugdíjkatasztrófához vezetne. Közölte: szomorúan tapasztalják, hogy koalíció formálódik a svéd nyugdíjmodell bevezetésében az MDF és a Fidesz között, a szocialista párt azonban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédjék a „Fidesz-MDF-modelltől” a magyar nyugdíjasokat.

A KDNP-s képviselők által jegyzett előterjesztés indoklása szerint a nyugdíjbiztosítási ellátásokat alapvetően a biztosított nyugdíjbiztosítási számlájának egyenlege, vagyis a biztosított által megfizetett nyugdíjbiztosítási járulék összege határozza meg. Ez alól az öregségi alapnyugdíj lett volna kivétel, amely a javaslatban részletesen meghatározott személyi kört alanyi jogon illetett volna meg. Soltész Miklós KDNP-s képviselő szerint a törvényjavaslat javított volna a nyugdíjasok helyzetén, hiszen azoknak is biztosította volna a nyugdíjat, akik után nem fizettek járulékot.

'A Fidesz hazudik nyugdíjügyben' (Nol)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. január 15. 07:23
"A kormányfőjelölt szerint nem igaz, hogy nem vezetik be a svéd nyugdíjmodellt." Még szerencse hogy nem Mesterházy dönti el mi lesz a Fidesz programja..
hajduj
2010. január 15. 06:49
Üzenem ezeknek a kiváló embereknek, hogy ha igaz, hogy ezt a svég modellt akarta beterjeszteni a Fidesz, akkor ennek elutasítása nagy taktikai hiba volt. Ha olvashattam volna, azt ami jelenleg nem látható (fidesz előterjesztés), és a kormányerő, aki a tisztesség és a vénekkel való szolidaritás gránitszobra, emeltfővel, felháborodással telve leszavazta volna, a parlamentbe. Ha ez így lett volna, akkor most a verescsillag fénylene. De így!!!!!, elég gyenge a történet. Felhívnám a vergődő szocialista erő figyelmét, hogy én aki elvben néhány év mulva nyugdíjas lennék, magamtól is a svéd modellre készülök, mégpedig az MSZP által elmagyarított svédmodellje szerintire. Vagyis már látom, hogy ahogy halad az idő, úgy nő a nyugdíj jogosultság korideje, mert az igazság, hogy nincs pénz. Aki fiatal, annak se lehtőség se munka, amit eddig nyugdíj címén tőlem levontak, annak se híre se pora, mivel abból épült a szocializmus, majd később az elvtársi villák sokasága. De sebaj amúgy is munkamániás vagyok, és nem az nyugdíj címén adott éhbérre számítok. A lábam romlik, de a két fülem között még, köszönöm, semmi gond. Ezért is vagyok alkalmatlan a politikusi pályára.
Honfi-fi
2010. január 14. 23:43
Mesterházynak üzenem, hogy engem,mint kisnyugdíjast, ne védjen meg semmitől. A 13. havi nyugdíjtól, már megvédett az MSZP. Mesterházy védje meg azt a moszkvai halszemű, jó k....a anyukáját bármitől.
Steppenwolf
2010. január 14. 19:24
Ha a Fidesz 13. havi nyugdíjat akar, az a baj, ha Orbán reálértéken tartaná a nyugdíjasokat, az a baj. Ha a Fidesz svéd nyugdíjmodellt akar, az is baj, de ha Mesterházy nem beszélne hülyeségeket, az nem lenne baj. Bocs, épp Belgát hallgatok. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!