Bajnai a pápánál járt

2009. november 13. 13:52

Magánkihallgatáson fogadta a miniszterelnököt könyvtárszobájában XVI. Benedek.

2009. november 13. 13:52
A nagyjából 20 perces beszélgetés elején a katolikus egyházfő az együttműködésről mondott néhány szót a vendégének, aki megköszönte a  meghívást. A magánkihallgatás előtt a miniszterelnököt a svájci gárdisták sorfala köszöntötte a magas rangú vendégeknek kijáró ceremóniával az  apostoli palota San Damaso udvarán.
 
A magyar kormány és a Vatikán kapcsolatai erősek és kiegyensúlyozottak - közölte Bajnai a XVI. Benedekkel történt találkozója után. Hangsúlyozta: nem beszéltek olyan konkrét ügyekről, amelyeket Magyarországon a kormány és a magyar katolikus egyház is meg tud oldani. Egyik oldalról sem hangzott el kritika, a megbeszéléseken inkább az együttműködést hangsúlyozták, amely alapjának mind a két fél a vatikáni szerződést tekinti – tette hozzá a magyar kormányfő.
 
Bajnai Gordon a pápai kihallgatás után Tarcisio Bertone bíborossal, a Vatikán „kormányfőjével" egyeztet.

Megáldotta a pápa Bajnai Gordont (Shitbreaker)

Bajnai a pápánál (Mandiner)

Bajnai: kiegyensúlyozott viszony a Vatikánnal (NOL, MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
informálódó
2009. november 16. 08:01
Nem gyónni ment, nagyeszű!
bmucsai
2009. november 14. 00:32
Legalább feloldozást kapott a bűneiért? Bár ilyen rövid idő kevés lehetett bűnei felsorolásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!