Százmilliós jutalmak a köztévénél

2009. október 08. 10:36

Több százmillió forintot fizetett ki jutalmakra az intézmény az elmúlt három évben - derül ki egy, a Népszabadság birtokába jutott dokumentumból.

2009. október 08. 10:36
Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke a nyilvános adatok szerint kétmillió-százezer forint személyi alapbért kap, ezen túl jogosult 12 havi átlagkeresetének megfelelő végkielégítésre. Az alelnök ezen felül 2007-ben 2,9 millió forintos, 2008-ban 3 millió forintos prémiumban részesült.

Rudi Zoltán stratégiai és kommunikációs igazgatónak összesen 6,2 millió forint prémium járt. Egyébként a volt elnöki juttatásai megmaradtak: kétmillió-százezer forint személyi alapbér + egyéb juttatások.  A hír- és műsorszervezési területen tevékenykedő, a tévéhez Rudi Zoltán idején került több középvezető kapott 6, illetve 9 millió forint prémiumot 2007-2009 között, miközben a fizetésük 1-1,5 millió forint között mozog.

A Népszabadság információi szerint a televízió harminc munkatársa részesült 2007- 2009 közötti időben extra juttatásban. A legkisebb összeg 670 ezer forint, a legmagasabb pedig Schatz Péter igazgatóé - 15,7 millió forint prémium és jutalék három év alatt. Ő a nyilvános adatok szerint havi bruttó 1,5 millió forintot keres.

Szép jutalmak a koldusszegény MTV vezetőinek (NOL)



Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 08. 18:28
Szép-szép a tényfeltárás T. NOL. Szükség is van rá. Csak akad a tiétekkel egy hangyányi bibi. Hol voltatok komcsi retkek, mikor a BKV-ról kellett volna lerántani a leplet hasonló ügyekben? Vagy a MÁV-ról. Még mindig az a koszos Napkelte fáj annyira? Az miatt nyüszítetek? Tobzódni fogtok a hasonló érzésekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!