Kizárták a vak fiút

2009. október 13. 15:30

Nem engedtek be egy vak fiút egy budapesti élelmiszerboltba.

2009. október 13. 15:30
"Széket hoztak, hogy üljek le a bejáratnál, amikor a Matchba próbáltam Bencével, a vakvezető kutyámmal bejutni. Hiába mondtam, hogy nem fáradt vagyok, csupán látássérült. Venni akartam pár dolgot a hétvégére, ahogy azt tettem július óta rendszeresen, amióta ezen a környéken lakom" - mondja Szigeti Szilárd, aki vakvezető kutyájával próbált bejutni a fővárosi élelmiszerboltba. A biztonsági őrök elállták az útját és közölték, hogy nem mehet be. Hívta az üzletvezetőt, akinek a háttérben vázolták, hogy nem képes felfogni, hogy nem mehet be. "Így a vezető is csak megerősítette a tiltást, majd felvilágosított, hogy azok hibáztak, akik engem eddig beengedtek ide vásárolni" - mondja a fiú.

Szigeti Szilárd nem először járt így, korábban egy kórház aulájában vitázott hosszasan az őrökkel, hogy engedjék be a rendelésre. Az intézmény igazgatója zárta rövidre az incidenst, mondván: félreértésről lehet szó. De a metró bejáratánál már nemegyszer visszafordították a mozgólépcsőtől, mondván, hogy Bencével nem mehet le.

"Folyamatosan érzékelem a diszkriminációt, megalázó, amikor a buszon beszólnak Bencére, vagy a sofőr, bár látja, hogy vak vagyok, nem mondja be a megállókat. Volt, hogy körbeutaztam egy járatot. Ez azonban tényleg a megalázás csúcsa, hogy nem vásárolhatok, mert nem engednek be a boltba" - háborog Szilárd. Nem ő az első, aki így jár. Ez akkor derült ki, amikor ügyével az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. Korábban is azt sérelmezte egy látássérült, hogy az egyik áruházba nem engedik be vásárolni a vakvezető kutyájával. Szigeti Szilárd tegnap a Fővárosi Bírósághoz fordult.

Nem engedték be a boltba a vak fiút (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2009. október 14. 08:28
Nem tudom, van-e a világon még egy ilyen ország, ahol hasonló egyáltalán megtörténhet. Jó kis pert kell akasztani a kórháztól kezdve, a BKV-n át a Match-ig, mindenki nyakába. Persze, ettől még szégyen, hogy 2009-ben Magyarország civilizáltsági szinten van. És a legszomorúbb, hogy most, hogy nem romákról van szó, sehol nincsenek a nagy esélyegyenlőségi jogvédők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!