MDF: legyen önkéntes honszolgálat

2009. augusztus 10. 12:24

Az MDF kezdeményezi, hogy teremtsék meg Magyarországon az "önkéntes honszolgálat" törvényi és szervezeti kereteit.

2009. augusztus 10. 12:24

A honszolgálat azt jelentené, hogy a 16 és 35 év közötti fiatalok 6 hónapon keresztül, illetve minimum 500 órában önkéntes közösségi munkát végeznének, amelyért cserébe különböző kedvezmények közül választhatnának - mondta Roszik Gábor a párt volt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, aki a civil szféra iránti elkötelezettségénél és az ott vállalt szerepénél fogva karolta fel az ügyet.

Kifejtette: az önkéntes honszolgálat jelenthetné idős emberek segítését, a rászorultak ellátásában való segédkezést, a környezet- és tájvédelem vagy a kulturális örökségvédelem területén végzett munkát. A szolgálatot ellátók honoráriumként választhatnának kedvezményesebb kamatozású diákhitelt, ösztöndíj-kiegészítést, kedvezményes jogosítványt, nyelvtanfolyamot, vagy akár pluszpontot is érhetne ez a felsőoktatási intézményekbe való felvételinél. (mti)

Te mit tennél meg a hazádért? (IQ Blog)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. augusztus 11. 15:09
Lelkész Úr! Ha már az MDF-fel kapcsolatban szóba került az önkéntesség, kérje meg pártja prominenseit/Dávid, Herényi/, mondjanak le önkéntesen a mentelmi jogukról és nézzenek az emberek szemébe. Szolgálják a felelősség felvállalásával hazájukat, ha arra lesz szükség. Ez legalább annyira érdekelné a társadalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!