Adócsaló polgármester került egy milliárdokról döntő társulásba

2009. június 03. 12:07

Felfüggesztett börtönt kapott Kisléta polgármestere, mégis bekerült egy milliárdokról döntő vízügyi társulásba a Nyírségben.

2009. június 03. 12:07
Egy adócsalásért és közokirat-hamisításért jogerősen elítélt polgármestert választottak be annak a nyírségi önkormányzati társulásnak a vezetőségébe, amely csaknem ötmilliárd forint európai uniós támogatásról dönthet a jövőben - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap szerint az adócsalásért 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Pénzes Sándor kislétai polgármester a pénzügyi bizottságban kapott helyet.

A társulás többek között a helyi víztisztító beruházásokra nyújtott uniós támogatásokat osztja el és koordinálja a Nyírség 46 településén. Vezetőségében szinte kivétel nélkül kormánypárti polgármesterek kaptak helyet - ismerteti a Magyar Nemzet. A társulás alelnöke, Tóth András állítása szerint nem tudott a polgármester ügyéről, de kijelentette: "ennek ismeretében át kell gondolni, hogy a kislétai polgármesternek helye van-e egy milliárdos európai uniós forrásokra pályázó szervezet pénzügyi bizottságában". (MTI/MN)


Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!