<![CDATA[kereszteny.mandiner.hu]]> http://kereszteny.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Fabiny Tamás (SzemLélek): A bűnös hallgatás és az állványimádás is megkísérti az egyházakat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eretnekségnek ad utat Ferenc pápa teológusok szerint]]> Egy új dokumentumban arra szólítják fel az egyházfőt teológusok és más egyházi személyek, hogy javítsa ki A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdításának hét pontját, amelyeket részletesen elemeznek. Ezek megítélésük szerint hamisak és eretnekségre adnak lehetőséget, ezért az egyházfőnek el is kell határolódnia korábbi kijelentéseitől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Egy új Vendée felé]]> Így bátorítja egy guineai bíboros a keresztényeket a meggyőződésük felvállalására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Templom épül Tarhoson]]> A településen eddig nem volt templom, az új épület viszont a falu legmagasabb építménye lesz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres András (Magyar Nemzet): A lombikbébiprogram minden formája bűn]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem pihen Ferenc pápa]]> Nem vesz ki nyári szabadságot, az augusztusi hőséget is a Vatikánban vészeli át Ferenc pápa. Ez nem olyan meglepő, hiszen az egyházfő megválasztása óta nem ment vakációzni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[XVI. Benedek (Üzenet): Az Úr nem hagyja el az Egyházát]]> Az Úr nem hagyja el az Egyházát, még akkor sem, ha a hajó annyi vizet vett már magára, hogy az már a felborulás szélén áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[96 éves jezsuita: A II. vatikáni zsinat feloldotta az Egyház merevségét]]> Van egy jezsuita, aki nem csak a múlt homályába vesző, az Egyház történetének egy fontos mérföldkövét jelentő eseményként látja a XXIII. János pápa által fél évszázada összehívott egyetemes gyűlést. Őrsy László SJ, washingtoni egyetemi tanár szemtanúja lehetett az Egyház átalakulásának a II. vatikáni zsinaton. A Párbeszéd Házának eseményén jártunk.
[...] Bővebben!
]]>