<![CDATA[kereszteny.mandiner.hu]]> http://kereszteny.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Luther a hitről – és pápákról, zsidókról, parasztokról és nőkről]]> Vegyes kis válogatás Luther Márton legkeményebb és legjámborabb megmondásaiból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Balázs (Facebook): Nekem a reformáció]]> Benne vagyunk valamiben, amiért mások az életüket adták, vitatkoztak, szenvedtek, petícióztak, betűt szedtek és adakoztak: nekünk már csak el kell kapni a buszt, hogy odaérjünk vasárnap tízre. Nem érünk oda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Luther Márton: A 95 tétel]]> Arra kell tanítani a keresztényeket, hogy jobb dolgot tesz, aki a szegénynek ad, vagy a rászorulónak kölcsönöz, mint hogyha búcsút vásárol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fabiny Tamás (SzemLélek): A bűnös hallgatás és az állványimádás is megkísérti az egyházakat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eretnekségnek ad utat Ferenc pápa teológusok szerint]]> Egy új dokumentumban arra szólítják fel az egyházfőt teológusok és más egyházi személyek, hogy javítsa ki A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdításának hét pontját, amelyeket részletesen elemeznek. Ezek megítélésük szerint hamisak és eretnekségre adnak lehetőséget, ezért az egyházfőnek el is kell határolódnia korábbi kijelentéseitől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Egy új Vendée felé]]> Így bátorítja egy guineai bíboros a keresztényeket a meggyőződésük felvállalására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Templom épül Tarhoson]]> A településen eddig nem volt templom, az új épület viszont a falu legmagasabb építménye lesz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres András (Magyar Nemzet): A lombikbébiprogram minden formája bűn]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>