<![CDATA[kereszteny.mandiner.hu]]> http://kereszteny.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Amerikában él, Európában haldoklik a kereszténység – II. János Pál pápa életrajzírója a Mandinernek]]> Trumpnak úgy kellene cselekednie, mint aki egy országot kormányoz, nem pedig egy kampányt vezet – mondja George Weigel amerikai katolikus író, értelmiségi a Mandinernek. II. János Pál pápa életrajzírója szerint a kereszténység Amerikában újraerősödhet, Európában viszont a liberális nyitás miatt haldoklik, a katolikus egyház jövője pedig Afrikában és Ázsiában rejlik. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oláh Gergő (Hetek): „Utcát söpörtünk, árkot tisztítottunk” – Oláh Gergő vallomása a közmunkáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szokatlan módon kritizálják Ferenc pápát, nyomoz a rendőrség]]> Fennen hangoztatott irgalmát kérik számon a Rómában felbukkant poszterek Ferenc pápán. A Vatikán félhivatalos lapját kifigurázó lap is megjelent az Örök Városban. Bíborosok egy csoportja ezt követően hűségesküt tett a pápának. A rendőrség nyomoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa: A Vatikánban van korrupció]]> A Vatikánban jelen van a korrupció, de nem veszítettem el a nyugalmam – jelentette ki Ferenc pápa egy csütörtöki interjújában. Az egyházfő továbbá hozzátette: Nem szed nyugtatót, az olaszok jó tanácsát követi, vagyis hogy a békés élethez egészséges nemtörődömség kell.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böjte Csaba: Európa jövője a kereszténység]]> A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke Brüsszelben beszélgetett teltházas publikum előtt egy fideszes és egy KDNP-s EP-képviselővel. Böjte Csaba hangsúlyozta: hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Köntös László (reposzt): A reformáció és a „Nyugat öngyilkos forradalma”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Prőhle Gergely (Evangélikus.hu): Itt a szembenézés ideje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A német püspöki kar ajtót nyit az elváltak áldozásának]]> Esetenkénti jóváhagyással, de lehetővé teszi az egyházi hozzájárulás nélkül elváltak áldozását a német püspöki kar állásfoglalása. A döntés összefüggésbe hozható azzal, hogy 2016 áprilisában Ferenc pápa az Amoris Laetitia című enciklikájában a korábbinál elfogadóbb álláspontot tett lehetővé az elvált katolikusok ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vízi Elemér SJ (Magyar Kurír): Élen kell járnunk a félelmek oszlatásában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztényüldözés elleni központtá válna Magyarország]]> Ma nagyobb mértékű a keresztényüldözés a világban, mint Néró korában – fogalmazott egy keresztényüldözéssel foglalkozó konferencián Rétvári Bence. Az államtitkár kijelentette: Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni.
[...] Bővebben!
]]>