<![CDATA[kereszteny.mandiner.hu]]> http://kereszteny.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[XVI. Benedek (Üzenet): Az Úr nem hagyja el az Egyházát]]> Az Úr nem hagyja el az Egyházát, még akkor sem, ha a hajó annyi vizet vett már magára, hogy az már a felborulás szélén áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[96 éves jezsuita: A II. vatikáni zsinat feloldotta az Egyház merevségét]]> Van egy jezsuita, aki nem csak a múlt homályába vesző, az Egyház történetének egy fontos mérföldkövét jelentő eseményként látja a XXIII. János pápa által fél évszázada összehívott egyetemes gyűlést. Őrsy László SJ, washingtoni egyetemi tanár szemtanúja lehetett az Egyház átalakulásának a II. vatikáni zsinaton. A Párbeszéd Házának eseményén jártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spanyol jezsuitát nevezett ki a leváltott bíboros helyére Ferenc pápa]]> Egy teológiailag konzervatívnak tartott spanyol jezsuita érseket, Luis Ladariát nevezte ki július elsejével a Hittani Kongregáció élére Ferenc pápa, aki nem hosszabbította meg a kongregáció eddigi vezetőjének, Gerhard Müller bíborosnak a lejárt, öt éves mandátumát. Luis Ladara eddig a kongregáció titkára volt, még XVI. Benedek nevezte ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Váratlanul leváltja az egyház második emberét Ferenc pápa]]> Leváltja vasárnap Ferenc pápa a vele szemben álló bíborosok csoportjához tartozó, az egyház második emberének számító Gerhard Ludwig Müller bíborost, a Hittani Kongregáció vezetőjét – írja több, a Vatikánhoz közel álló lap. Az is kiderül, ki lehet Müller bíboros utóda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Kárhozatos bálványimádás a szentmise? ]]> Bálványimádás a szentmise vagy a református tanok sátániak? Úrvacsora vagy Oltáriszentség? A reformáció ötszázadik évfordulóján parázs hitvitát tartott a szentmiséről Nagy Gergely kálvinista lelkész, teológus és Szász Péter történész, katolikus hitvédő. Az esemény helyszínéül szolgáló Józsa Judit Galéria zsúfolásig telt jórészt fiatal érdeklődőkkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa: A menekülttáborok néha a pokolra hasonlítanak]]> „A valóság a menedékkérő-táboroké, amelyek időnként inkább a pokolra hasonlítanak mint a tisztítótűzre” – jelentette ki Ferenc pápa szerdán a Szent Péter-bazilikában. A katolikus egyházfő hozzátette: a vallási vezetők feladata, hogy lássák ezt a valóságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Prőhle Gergely (Kötőszó): A körülmények hatalma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres András és Habsburg Eduard: Háború zajlik a család ellen]]> Háború zajlik a hagyományos család ellen a nyugaton hazánk szentszéki nagykövete, Habsburg-Lotharingiai Eduard és Veres András püspök szerint, akik a Katolikus Társadalmi Napok győri megnyitóján beszéltek a témáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: A reformáció a magyarságtudat támasza]]> A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is – mondta a köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának ünnepi ülésén. Áder János szerint a legnagyobb jó, amit az ország a reformációtól kapott, nem más, mint a református magyar ember.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Martin (SzemLélek): A szentek között is lehettek a saját nemükhöz vonzódók]]> [...] Bővebben!
]]>