Szent Pál is megírta...

Imaláncot indítottak Orbánért

2016. október 31. 17:48

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” – így kezdődik az az ima, amit Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írt Orbán Viktorért. Az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell a kormányfőért imádkozniuk.

Imát írt Orbán Viktorért Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes: egyúttal imalánc is indult. A csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell Orbánért imádkozniuk. Az ima így kezdődik: „Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől”.

Az Új Szó megszólaltatott több felvidéki magyart, köztük papokat, akik már csatlakoztak az imalánchoz. Az ipolysági Varga János például úgy vélte: „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz.

Szlovákiában az ipolybalogi plébános, György Ferenc indította a láncot, aki Ausztriából kapta az imát. „Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” – mondta a pap az Új Szónak.

Egy másik plébános és egyházjogász, Szlávik Antal a lapnak arról beszélt: az ilyen imaláncokhoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, és bárkiért lehet imádkozni. Ettől függetlenül Szlávik nem tud arról, hogy a hívek tömegesen bekapcsolódtak volna az imaláncba. „Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne” – tette hozzá.

A Szlovákiai Püspökök Konferenciája a lap megkeresésére elmondta: magánkezdeményezésnek tartják az imaláncot.

vissza a teljes nézetre