Csíksomlyó 2017: Áhítat és álságosság

2017. június 08. 11:19

Sajnos hiába az inkább derékba kettétörő, mintsem meghajló székely magatartás, recseg, ropog már a száz év súlya alatt.

2017. június 08. 11:19
Zana Diána
Polgár Portál

„Sajnos hiába az inkább derékba kettétörő, mintsem meghajló székely magatartás, recseg, ropog már a száz év súlya alatt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Jakubinyi érsek úr szavai, melyek szerint Erdély történelmi és egyházi központja Gyulafehérvár immár végérvényesen elrománosodott. A magyar lakosság száma mára egy százaléknyira csökkent, ami azt jelenti, hogy a hetvenezres városban mindösszesen hétszáz magyar él. 

Mindennek tükrében nem is lehetne időszerűbb az idei búcsú jelmondata. Kérjük a Jóisten segítségét, hogy soha ne feledjük őseink hitét, s erényeit, és ez a tudat tartson meg minket, magyarokat hazánkban, a Kárpát-medencében!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:28
Olvass: "A magyar lakosság száma mára egy százaléknyira csökkent, ami azt jelenti, hogy a hetvenezres városban mindösszesen hétszáz magyar él."
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:27
De ráérsz. Nem másznád meg inkább az Everest-et?
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:27
Fogalmazzunk úgy, hogy piszok gyorsan elunom az erőltetett, életszerűtlen és fölösleges "formállogikai" konstrukcióidat. Semmi közöd a valósághoz. Gyártasz magadnak egy többé-kevésbé logikus mókuskereket, és abban pörögsz. Ha valaki beleszól, hogy hé, nem a valóságot látod, akkor gyorsan "legyőzöd" azzal, hogy a magadra zárt kétbites érvrendszervben márpedig ez így van, és vígan pörögsz tovább. Már nem is szánlak.
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:26
Még egy kicsit tágíts a kontextuson, hogy a valóság is beleférjen, és megérted. Csíksomlyón vagyunk, ahova eljárnak nemkatolikusok is (bár elenyésző számban a katolikusokhoz képest), ám a hely és annak szelleme valamint kontextusa katolikus. A kijelentés erre vonatkozik. Elzarándokolhatsz a Kábához is, és felhördülhetsz, ha a muzulmánok egy újságja kizárólag a muzulmán zarándokok szempontjából veszi szemügyre a Kába, a zarándoklás hagyománya vagy más ilyesmi egy-két vonatkozását. Csakhogy a felhördülésednek semmi értelme nem lesz. Nem releváns. Counteré se, ugyanezért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik