Alig fürdőruhában égetem magam...

2017. június 08. 22:31

Ha azt akarom, hogy ne csak a szépségemért, hanem a személyiségemért is szeressenek, akkor jobb, ha erkölcsösen öltözködöm.

2017. június 08. 22:31
Fekete Ági
SzemLélek

„Ha azt akarom, hogy ne csak a szépségemért, hanem a személyiségemért is szeressenek, hogy meglássa a hím nem, milyen jó fej, vicces és segítőkész vagyok, hogy komolyan vegyenek az emberek, akkor jobb, ha erkölcsösen öltözködöm. Amúgy sem jó egész nap feszengeni, folyton lehuzigálni a mindig felcsúszó gatyámat, mert nem fogom komfortosan érezni magam a bőrömben.

Nem azt akarom ezzel kifejezni, hogy hordjunk minden nap 40 fokban is fekete hosszúnadrágot, vagy hogy felejtsük is el a divatos ruhadarabokat, és öltsünk magunkra egy zsákot. Csak figyeljünk arra, hogy öltözetünk ne legyen hivalkodó.

Meggyőződésem, ha Mária, Jézus édesanyja ma élne a Földön, nem hosszú, Jézus-korabeli ruhákban róná Budapest utcáit, hanem divatosan, mégis erkölcsösen, tisztán öltözködne. Miért? Mert a szépségünkkel is hirdethetjük Isten dicsőségét! Mária ki nem hagyna egy alkalmat se, hogy Isten nagyságát és hatalmasságát hirdesse.

Tehát miért jó tisztán, mégis divatosan öltözködni? Mert a szépségemet és a személyiségemet együtt értékelhetik. Nem erre vágyik minden nő?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2023. január 15. 13:08
A szerzői jogok, hát persze. Na meg a dobozolás. Egy darabig direkt lestem a filmmúzeum műsorát, mikor fogják végre ezt is levetíteni, mert voltak olyan filmek, amiket sűrűn ismételtek. Végül már nem bírtam tovább, felhívtam a közönségszolgálatot; akkor mondták, hogy nem vetíthetik le, mert az állami tévéé a kópia; csakhogy azok se adták le soha. El van felejtve és kész. A Kőműves Kelemen is tán abba a kategóriába tartozik, hogy "jaj, csak nehogy valami fontosról szó essék, mert még baj lehet"? Furcsa lenne, ha így volna. Ja igen, és ilyen kis elhallgatott dologként jut eszembe II. Lajos különös halála. Vagy pl ez a film https://www.youtube.com/watch?v=KTqCqrLprsE nálunk soha nem mutatták be, pedig itt játszódik, Lázár János szíve gyükerében. Már a Kádár-korszak is szívesen vette, ha nyugat felé jól mutatunk, ez a film abszolút megfelelt volna az akkori kor imázsépítésének is, de valahogy sose esett szó róla, eleve a stábot se engedték be forgatni, Jugoszláviában csinálták meg. De azt még hagyjuk. Az viszont sokkal furcsább, hogy a rencerváltás óta is eltemették - noha Lázár maga avatta fel az író fejszobrát, mert legalább annyival megemlékeztek róla. Furcsa, hogy egy olyan film, ami a legtökéletesebben egyezik a hajdani mdf, aztán a későbbi Orbán ízlésével is (puszta, tánc, cigányzene), Hornnak pedig a németbarátság miatt lett volna érdekes, mert a németeknél állítólag nagyon népszerű volt (persze a maga idejében, nem most), az itt nem kellett soha senkinek. Egyébként, ha már Dózsát említetted - itt volt az 500 éves évforduló. Egyetlen szó nem esett róla. Majd 500 év múlva lesz megint ilyen kerek jubileum. Azt az évet holokauszt-emlékévnek tették meg, mert az sokkal fontosabb, mint a Dózsa-féle parasztfelkelés 500. évfordulója. Na és mit ad Isten, Gyarmati Fanninak sikerült pont abban az évben elhaláloznia, a holokauszt emlékévben - és az EMMI nem tekintette saját halottjának! Van ám itt kultúrpolitika.
annamanna
2023. január 15. 13:06
"Annyira csöndesen élt, hogy sok irodalomkedvelő sem tudja, hogy még él. Egyszer elmesélte, hogy évekkel ezelőtt, amikor egy hivatalban megmondta a nevét, az asztalnál ülő kislány meglepődve kérdezte: Valóban az érettségi tétel feleségének tetszik lenni?”" http://www.lafemme.hu/emberek/918_meghalt_gyarmati_fanni_radnoti_miklos_ozvegye Vajon melyikünk az, aki figyelmen kívül hagyja mások véleményét? Szerinted ebben az országban hányan tudtak arról, hogy Gyarmati Fanni még él, és ráadásul pontosan ugyanabban a lakásban, ahová még a férjével költözött? A tíz milliós lakosság mekkora része az a csoport, aki tudott róla? Lefogadom, hogy a tájékozatlanoké a nagyobb csoport. Mégis honnan kellett volna tudnom róla?
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:28
Én jó párat ismerek. Meg földbuta pasast is, aki a nők eszén gúnyolódik. Fordítva hogyan esne? Hagyd abba nyugodtan.
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:28
El tudod-e képzelni, hogy egy nő Szűz Máriához kíván igazodni mindennapi életvitelében? Én el. Ez nem "belekeverés", hanem épp annak a megértése, hogy a szentekről nem "elviekben" kell példát venni, hanem nagyon is gyakorlati módon. Engem fikarcnyit nem zavar, amit te "ízléstelenségnek és szereptévesztésnek" mondasz. Szerintem a modern nők önkéntes (szexuális) tárggyá válása az "ízléstelenségnek és szereptévesztés" .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik