Asz-szalámu alajkum!

2017. április 25. 19:41

Ez az egyiptomi látogatás legyen a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám fiai számára, főként az iszlám világban.

2017. április 25. 19:41
Ferenc pápa
Magyar Kurír

„Egyiptom kedves népe! Asz-szalámu alajkum! Béke legyen veletek! Örömteli és hálás szívvel megyek meglátogatni pár nap múlva kedves hazátokat, a civilizáció bölcsőjét, a Nílus deltáját, a napfény és a vendégszeretet földjét, ahol próféták és pátriárkák éltek, és ahol a könyörületes és irgalmas, mindenható és egyetlen Isten hallatta hangját. (...)

Kívánom, hogy ez a látogatás legyen a vigasztalás és a bátorítás ölelése Közel-Kelet minden kereszténye számára; a barátság és a megbecsülés üzenete Egyiptom és a térség minden lakosa számára; a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám valamennyi fia számára, főként az iszlám világban, melyben Egyiptom különleges helyet foglal el. Kívánom, hogy az út hatékonyan járuljon hozzá az iszlám világgal és a tisztelt és szeretett kopt ortodox egyházzal folytatott vallásközi párbeszédhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. március 21. 18:42
"vigasztalás és a bátorítás ölelése Közel-Kelet minden kereszténye számára;" szép szavak, de lassan elférnek egyetlen templomban. Mert Ferenc a szép szavakon kívül nem tesz semmit!!!!!! Az igaz hogy a pápának nincsenek hadosztályai, de felháborító hogy "vallásközi párbeszédről" hadovál miközben saját híveit, bárányait tömegesen irtják! És érdemi tiltakozást, felhívást semmit nem tesz! Miközben elődei keresztesháborút hirdettek a Szentföld fölszabadítására-ő maga muzulmánokat bátorít-mert a viselkedését nehéz másként értelmezni. És ostoba módon olyasmit képzel az iszlámról amilyen soha nem volt, nem is lesz. Az iszlám számára a keresztény jó esetben hitelen gyaur, akit meg kell adóztatni, rosszabb esetben kiirtandó ellenség.
I_Isti
2021. március 21. 18:32
Szegény, szerencsétlen Római Katolikusok! Azt hittétek, hogy a "szekták" jelentik "A" veszélyt a társadalomra, és egyházatokra, de nem, igazából a legpusztítóbb erő a saját pápátok!
Kup Lung
2021. március 21. 17:39
A radikális iszlamisták megölik a keresztényeket . ---- A mérsékelt iszlamisták meg reménykednek benne hogy a radikálisok megölik a keresztényeket . --- Így aztán Ferenc atyánk az ábrahámi közös Istenünk felemlegetésével elkésett . Azt hiszem ez ide már kevés .
Patterson
2021. március 21. 17:38
Soha nem hittem, hogy ez végül ilyen egyértelműen és határozottan elválik bennem, de mégis!..és ezért muszáj leírnom, hogy az az Isten amelyikről a szentatya beszél Egyiptommal kapcsolatban, az nem a mi (de az enyém biztosan nem) Istenünk, merthogy az isten nem lehet bosszúálló és ha mégis, akkor az nem Isten. Remélem egyszer jön majd egy pápa, aki végre nyíltan és egyértelműen kimondja és következetesen képviseli; az újszövetségi/jézusi istenkép köszönőviszonyban sincs az ószövetségivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik