Békétlenség, hitetlenség Húsvétkor

2017. április 16. 10:29

Tudom, milyen óriási a különbség a sötétség és a világosság között, a szabadosság és az Isten gyermekeinek szabadsága között.

2017. április 16. 10:29
Csókay András
Magyar Idők

„Az én életem volt már a sátán szolgaságában. Tudom, mit beszélek. Tudom, milyen óriási a különbség a sötétség és a világosság között, a szabadosság és az Isten gyermekeinek szabadsága között. Ha meg tudnánk térni, visszanyernénk a látást és az értést. Krisztus a világ világossága. (...)

A globalizált emberiség elszakadt Istentől. Ki kell jönnünk a pogányságból, a világ istenítéséből. Látszólag elfogadható elképzelés, hogy aki meghal, valahogy úgy marad itt, hogy ebben a világban kavarog továbbra is. Pedig Isten nem az anyagi világgal van kapcsolatban. Az emberből halála után valami megmarad, mondja a több ezer különféle vallás, ami a földön létezik. Úgy gondolják, hogy megmarad belőlünk valami, de a halál utáni élet nem igazi élet.

Az árnyékvilág, mondják, a mélység. Oda senki nem kívánkozik. Sok hívő mondja, oda kívánkozni nem lehet, mert itt legalább jót eszünk, iszunk, szép kulturális élvezetek között élünk, meg ez az igazi magasság. Az ateis­ta számára az Istennel való kapcsolat odáig terjed, hogy ments meg a betegségtől, adjál sikert, jó asszonyokat, sok gyereket, élvezhessem az életemet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lenhardt.ibolya@gmail.com
2019. március 23. 17:10
Csókay professzor út szavai illenek a mai ünnephez, ezer köszönet érte! Tudom, hogy ő is megtapasztalta már gyermekének elvesztését, amelynél nagyobb fájdalom nincs, és mégis töretlen a hite. Csodálom érte! Sajnos nekem is meghalt egyetlen fiam, és én Istent vádoltam, pedig meg kellett volna értenem, hogy miért szólította magához őt. Biztosan jobban tudja a miértre a válaszokat, mint mi, emberek. Aki azt hiszi, hogy az életünk csupán ez a néhány földi év, az érthető, ha elégedetlenkedik, dühöng és lázadozik... Pedig a megoldás végtelenül egyszerű és szép... Isten egyszer mindenkinem megmutatja a lényeget. Áldott Húsvétot kívánok minden jó embernek!
pollip
2019. március 23. 17:09
A magyar ballib minden ünnepbe belerondít, az biztos.
Kundi
2019. március 23. 17:09
Én nem gondolom, hogy mi adhatnánk tanácsokat Dr. Csókay Andrásnak.
balbako_
2019. március 23. 17:09
A globalizált ember elpusztítani igyekszik a keresztyén civilizációt, de mert sötét és buta - elpusztítja önmagát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik