Az utolsó ítéleten nem fog velünk szembe jönni se az autónk, se a házunk

2017. április 09. 19:24

Kutya kötelességem, hogy az életemet aszerint alakítsam, hogy a legfontosabb dolgokra legyen a legtöbb időm és ne fordítva. Interjú.

2017. április 09. 19:24
Böjte Csaba
777

„Közeledik a húsvét. Még ha sokan el is mennek ilyenkor templomba, egy nagyon vastag réteg ezen az ünnepkörön csupán szokások halmaza. Tojáskeresés, nyuszi, locsolkodás. Hogyan lehet ma felrázni az embereket és segíteni nekik, hogy a lényeget tegyék az első helyre?

A mai ember rendelkezik egy nagyon naív biztonságérzettel. Vele semmi baj nem történhet, elvégre a társadalom ügyel rá, a kormánynak egyéb dolga sincs, minthogy neki enni adjon, és így tovább. Egy ál paraván mögé pakoljuk a gyengeségeinket, problémáinkat, ahelyett, hogy Isten elé vinnénk őket. Legutóbb például kamasz gyerekekkel egy fegyházban szerettünk volna előadni egy Szent László életéről szóló színdarabot, ahova végül is nem engedtek be, mert ez a hely »nem gyerekeknek való. Kérdem én, ha évek múltán egyikük valamit elkövetne, ugyanide kerülne, nem? Miért nem lehet megmutatni a világ sebeit, a veszélyeket, hogy aztán el tudjuk őket kerülni? Beszélnünk kell mindezekről, hogy a gonosz lélek ne tudjon romba dönteni annyi házasságot, barátságot, karriert. Küzdened kell azért, hogy megmaradj és a szeretteid ne sodródjanak el mellőled! Küzdened kell, hogy eljuthass az örök életre! Nagypéntek engem arra figyelmeztet, hogy ebben az életben nem babra megy a játék. Jézussal láthatjuk, hogy két út áll mindenki előtt. Az »A variáció« a megtérés, amely által »életetek lesz és életetek bőségben lesz«, a »B variáció« pedig a bűn, amelynek zsoldja a halál. Hamis a mai ember hozzáállása, miszerint akárhogy is dönt, »majd csak lesz valahogy«. Ha jól döntök jó lesz, ha rosszul döntök, annak súlyos következményei lesznek. A bűn nem játék. Ha nem lenne ilyen súlyos dolog, Jézus nem fizetett volna ilyen súlyos árat a mi szabadságunkért.

Miképp lehet ezt az üzenetet eljuttatni a ma emberéhez? Hogy ne csak nagyokat bólogasson rá, hanem elkezdjen eszerint is élni?

Fontos tudatosítanunk, hogy a szeretteink, barátaink lelke halhatatlan. Az utolsó ítéleten nem fog velünk szembe jönni se az autónk, se a házunk, se semmiféle diplománk, csak az emberek, akiket valaha ismertünk. Minden egyéb csak csomagolópapír. Bármit elérsz vagy építesz, idővel elenyészik. Ezt a lényeglátást kell újratanulnunk nekünk és kortársainknak. Javasolnám mindenkinek, hogy a nagyhét közeledtével vegyen egy papírt és rajzoljon rá végig egymásba futó köröket, mintha céltáblát rajzolna. Ezután írja fel az élete prioritásait bentről kifelé haladva. Meg fogja látni, hogyha őszinte magával, minden a helyére kerül. Az én halhatatlan lelkem, az üdvösségem, az Istennel való személyes kapcsolatom a legelső. Minden más, ami után futok, hogy úgy mondjam, potyázás. Miután erre rájöttem, kutya kötelességem, hogy az életemet aszerint alakítsam, hogy a legfontosabb dolgokra legyen a legtöbb időm és ne fordítva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sebipáter
2017. szeptember 04. 21:27
Márpedig akkor mindenki tette nyilvánvalóvá válik. Mindenki lecsupaszítva, őszintén áll Isten elé. De nem is fogunk egymás torkának ugrani, mert Isten majd gondoskodik az igazságosságról. A Gulyáséról is,a Gyurcsánéról is.
Sulammit
2017. szeptember 04. 21:25
Ezt Néri Szent Fülöp így fogalmazta meg. Aki valami mást akar, mint Krisztus, - nem tudja mit akar. Aki valami mást keres, mint Krisztus, - nem tudja mit kíván. Aki dolgozik ugyan, de nem Krisztusért munkálkodik, az nem tudja mit tesz!
kizökkentidő
2017. szeptember 04. 21:23
Az egyház is hisz a lélekvándorlásban csak elsumákolják a dolgot. Petőfi Sándor: Halhatlan a lélek... Halhatlan a lélek, hiszem, De más világba nem megy át, Csak itt lenn a földön marad, A földön él és vándorol. Többek közt én, emlékezem, Rómában Cassius valék, Helvéciában Tell Vilmos, Párizsban Desmoulins Kamill... Itt is leszek tán valami.
Morgen
2017. szeptember 04. 21:22
A ma emberéhez nem üzeneteket eljuttatni. A ma emberét azzal etetik, ha eléggé megtanul embertársain taposni, akkor örök élete lesz a Földön. Álhírekkel, áleszmékkel készítik fel őket az örök sötétségre. Nem tűrik, nem segítik a gyengéket, üzletelnek velük, adják-veszik őket, játszanak velük nem gyógyítják, lelkileg alázzák a betegeket. Mindezt azért, hogy hatalmas vagyonukat növeljék. A fiatalokat nem dolgozni, hanem mások tönkretételére tanítják. Böjte Atya! Itt el kell jönnie a nagy pusztulásnak ahhoz, hogy a megmaradt emberiség megtanulja: Munka és becsület nélkül nincs helye a Nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik