Miért fáj a kereszténység a világnak?

2017. március 08. 13:03

Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziója.

2017. március 08. 13:03
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Kötelék

„Krisztus egyházának legfőbb parancsa a szeretet. Vannak világvallások, amelyek le kívánják igázni a más hitűeket, vannak, amelyek megelégszenek a „ne árts!” parancsának betartatásával, ezekkel szemben a kereszténység  a felebaráthoz való teljes odafordulást, a cselekvő szeretetet hirdeti.

Hogy lehet az, hogy épp Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziója? Mi, keresztények pedig miért hagyjuk, hogy így legyen?

Közeledik húsvét szent ünnepe és mintha közben világméretben újrajátszódna a nagypéntek felé vezető eseménysor. A véleményvezér farizeusok Krisztus szimbolikus halálát kívánják; közben az emberek tömege passzívan elfordul Tőle; a hatalom gyakorlói pedig mossák kezüket, és a demokráciára hivatkozva odavetik Őt áldozatul. De még a tanítványok közül is vannak, akik elárulják. Hátborzongató párhuzamok…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 429 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. szeptember 04. 22:26
"Hogy lehet az, hogy épp Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziója?" Úgy, hogy a Sátán nem hagyott fel az Isten elleni küzdelemmel. Ezért aztán létrehozta az iszlámot, a liberalizmust és az ateizmust.
Sulammit
2017. július 17. 11:47
Érdemes lett volna meghallgatni, de ennek híján, legalább elolvasni, Junger Béla a Pázmány jogi karán, Társulati esték keretében tartott előadását. Keresztények a mai Szentföldön a címe. http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-szentfoldi-keresztenyek-helyzeterol-tartott-eloadast-jungbert-bela-szent-istvan-tarsulat-estjen2#lightbox['g76786']/4/
balbako_
2017. június 28. 22:43
Hogy lehet az, hogy épp Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziója? Mi, keresztények pedig miért hagyjuk, hogy így legyen? És persze a kommunizmus is ellene van és annak Európa a bölcsője és ott még él is!
acido domingo
2017. június 24. 11:51
'- nincs egységes válasz a keresztre feszítés mikorjára sem (Márk: reggel 9, János: délután - nyilván "nem tartották fontosnak", hehe)' A '9. óra' az NEM REGGEL 9, hanem délután 3. Lejjebb írtam (2017. március 14. 09:46), hogy a zsidók REGGELTŐL SZÁMÍTOTTÁK AZ ÓRÁKAT. Azért az elég vicces, hogy úgy próbálsz oktatni, hogy az elég alapvető dologgal nem vagy tisztában A többi kommentemet is ilyen figyelmesen olvasod? '- a minimum 40 évben teljes a teológiai konszenzus' Ez természetesen nem igaz. Márkot most éppen 66-70 közöttre teszik. 'pontosan ezt állítom én, jelesül: évtizedek szájhagyománya, népköltészete' A szóbeli hagyomány nem azonos a népköltészettel. A zsidóknál és általában Keleten hagyománya volt a szövegek PONTOS szóbeli átadásának. Lejjebb már írtam (de ezek szerint nem felesleges megismételni), hogy a korán szó maga is recitálást jelent. '- ha dokumentáltan senki nem látta a feltámadást (végre elismered)' Miért csúsztatsz? A feltámadt Jézust látták, a feltámadást nem. Reagálhatnék a többi pontra is, de így nincs sok értelme. Ha elfogadsz egy tanácsot: legalább a témát tiszteld egy kicsit, ha már minket nem vagy képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik