A mai Egyház a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít

2017. március 06. 10:36

Sajnos a mai Egyház a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik őt fel táncra!

2017. március 06. 10:36
Böjte Csaba
Magyar Kurír

„Aktív és passzív élet! Amint az életrevaló legény hívja a táncba a lányt, ugyanúgy Jézus is bátran megszólítja a tanítványait és hívja őket: »Gyertek emberek halászává teszlek titeket!« A fiatalok ott hagyják a halászhálót, a bankot (vámasztalt), mindent és az ekeszarvára téve a kezüket mennek, hátra sem néznek! Sajnos a mai Egyház inkább a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik őt fel táncra!

Adná az Isten, hogy betöltsön Jézus Krisztus bátorsága, dinamizmusa, hogy merjük az evangélium örömével megszólítani a fiatalokat, ne a botrányoktól féljünk, hanem Istenben bízzunk! Higgyünk a mindmáig munkálkodó élet Urában!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2017. augusztus 11. 10:14
Vitathatatlan tények: 1. Az ember nem oktalan állat. Mindent ok, cél, elv mozgat. Ha terelik vagy kényszerítik, akkor az az ok. 2.Korunkban a megvezetett többség nem gondolkodik a saját fejével.
mokány
2017. augusztus 11. 10:13
3. Korábbi történelmi korokban nagyobb volt a szellemi szabadság. A mainál uniformizáltabb világ még nem volt. Büszkék is rá a libsi-bolsi jakobinusok.
mokány
2017. augusztus 11. 10:13
Valamelyik budhista kolostor szobrot állított Supermennek, a többi szellemfigura között , a kolostoron belül . Fénykép az interneten. A maguk módján logikusak és főleg fejlődésképesek.
bruticsello
2017. június 24. 18:20
Én inkább egy mocskos kurvához hasonlítanám, aki minden hatalmat kiszolgál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik