Böjte Csaba: Európa jövője a kereszténység

2017. február 08. 09:17

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke Brüsszelben beszélgetett teltházas publikum előtt egy fideszes és egy KDNP-s EP-képviselővel. Böjte Csaba hangsúlyozta: hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.

2017. február 08. 09:17

Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett kedd esti kerekasztal-beszélgetésen. A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság „Hol vagyunk, merre menjünk?” című rendezvényén Gál Kinga fideszes és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő beszélgetett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökével.

Isten a remény, a bizalom hangját adja nekünk. Ne mondjuk semmire azt, hogy lehetetlen, merjünk lehetetlent kérni, »merjük Istent helyzetbe hozni«” – hangoztatta Böjte Csaba a zsúfolásig megtelt teremben. A szerzetes azon véleményének adott hangot, hogy „hihetetlen távlatok vannak az emberiség előtt”. Kijelentette, hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.

Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet tevékenységéről szólva Böjte kiemelte: „Fontos lenne, hogy mindannyian szeretettel nézzünk egymásra, a gyerekeink is olyanok lesznek, mint amilyennek a szemünk tükre mutatja őket”. „Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel” – tette hozzá.

Gál Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a gyermekmentés és a lélekmentés mellett a „magyarságmentést” is szolgálja, a szerzetes ugyanis nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szárnyai alá vett gyerekek Erdélyben magyarként tudjanak boldogulni, illetve sokat tesz a műemléképületek megmentéséért is.

Hölvényi György pedig hangsúlyozta, a beszélgetés fontos üzenete, hogy „szükség van a cselekvő közösségekre, és ezen keresztül az egyházakra Európában”. Hozzátette: ez nem vallási vagy hitbuzgalmi, hanem társadalmi kérdés. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. március 16. 15:53
Most is!
Sulammit
2017. március 08. 10:14
Aki gyerekeket nevel, annak van jövőképe. "a gyerekeink is olyanok lesznek, mint amilyennek a szemünk tükre mutatja őket”. „Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel." A gyerekeknek is és nekünk is.
Attila a hun
2017. február 23. 00:48
Hülye vagy Böjte Csaba! Európa, illetve az emberiség jövője a tudomány. Ugyanakkor a vallások mindig, csak fékek voltak. Teher, béklyó, amit itt az ideje, hogy végre ledobjunk.
Akitlosz
2017. február 23. 00:48
Olyan ez az ember, mint a Jehova tanúi. Csak és kizárólag egyetlen témája van. Remekül el lehet vele beszélgetni, de csak egyetlenegy témáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik