Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Konferencia
2017. január 27. 12:51

Ma nagyobb mértékű a keresztényüldözés a világban, mint Néró korában – fogalmazott egy keresztényüldözéssel foglalkozó konferencián Rétvári Bence. Az államtitkár kijelentette: Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni.

Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, Az összefogás új lehetőségei az üldözött és diszkriminált keresztény közösségek érdekében című nemzetközi konferencián. Rétvári Bence úgy vélekedett, hogy ma nagyobb mértékű a keresztényüldözés a világban, mint Néró korában; minden öt vallási üldözött közül négy keresztény. Ezért arra kérik a közel-keleti vallási vezetők a magyar kormány képviselőit, hogy a többi között Irakban és Szíriában teremtsenek jövőképet, nyújtsanak humanitárius segélyt a nyugati demokráciák a keresztényeknek, ne a befogadásukkal akarjanak segíteni – mondta a politikus a hét ország tizenhét szervezetének részvételével megtartott tanácskozáson.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a magyar Országgyűlés valamennyi párt támogatásával közös határozatot fogadott el arról: elítéli a keresztényüldözést, az Iszlám Állam tevékenységét, és felszólítja a nemzetközi büntetőbíróságot, hogy kezdeményezzen eljárást népirtás miatt. Emellett európai vándorkiállítással kívánják felhívni a figyelmet a keresztényüldözés veszélyére és helyben is szükségesnek tartják a humanitárius segítségnyújtást. Rétvári Bence végül akcióterv elfogadására biztatta a tanácskozás résztvevőit.

Török Tamás, az Emmi üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságának vezetője arról beszélt, hogy kétezer éves keresztény kultúrák felszámolása zajlik a Közel-Keleten és az Európai Unióban is nő a vallási indíttatású terrorcselekmények száma. Kiemelte, a helyettes államtitkárság létrehozását a többi között az indokolta, hogy koordinációt teremt a kormányon belül a keresztényüldözés elleni fellépés érdekében, illetve jogszabályokat is kezdeményezhet. Továbbá együttműködnek a külügyi tárcával és az egyházakkal, civil szervezetekkel is, illetve kapcsolatban állnak az ENSZ-szel, a hágai bírósággal és az Európai Parlamenttel – sorolta. Közölte, speciális ösztöndíjprogramot dolgoztak ki az üldözött keresztények képviselői számára és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen előadássorozatot tartanak az üldözött keresztény egyházakról.

Hölvényi György európai parlamenti (EP-) képviselő azt hangsúlyozta: egy kereszténydemokrata politikus legfőbb feladata az EP-ben, hogy felhívja a figyelmet egy vallástalan Európában a keresztények szenvedésére és közös cselekvésre késztesse az európai partnereket. Európa nem tud egységet felmutatni a keresztényüldözés ellen – folytatta –, ezért volt szükség a magyar kormánynak a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásáról szóló döntésére. Ugyanis valakinek el kell kezdeni ezt a folyamatot – mondta, hozzátéve: annál is inkább, mert például ha a következő egy évben nem mennek vissza százezrek Irakba, megszűnik a helyi kereszténység. A politikus úgy vélekedett, nemcsak a kereszténységre veszélyes, de az iszlámot is szétrombolja a keresztényellenesség.

A tanácskozás második részében zárt ajtók mögött külföldi keresztény szervezetek képviselői számoltak be működésükről, illetve a közösségüket ért atrocitásokról. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/28094


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEllenpápát is kellene választani.

Válaszok:
Super Partes | 2017. január 27. 19:51

A börtönlakó keresztények több mint fele is...


Ne foglalkozz vele! Bekattant. Mindenfajta hírnél képes elővenni Thököly szobrának ügyét.


Valóban segíteni és szolgálni kell a keresztényeket, de nem csak a távolban, ahol csak bottal kell piszkálni a problémákat, amelynek hatását közvetlenül nem érzékeljük, hanem itt is. Az itt élő rászorulók, szegények között is szolgálni kell, meglátni bennük Jézust, ahogyan az érkezőkben is, legyenek azok keresztények vagy éppen más vallásúak.

Az ember test, szellem és lélek. Támadások érik a testet, de támadok érik a szellemet és lelket is, itt Európában is. Azon megnyilvánulások ellen is fel kell lépni. Hitelességgel, amely mellett nem férnek meg a politikai mellékutak, a keresztények hiteltelenségei, a helytelen minták, saját politikai érdekek képviselete Krisztus tanításainak beáldozása által, mert pontosan ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a kereszténységre.

A kereszténynek minden irányba kereszténynek kell lennie.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 27. 17:49

Elsőként minden kereszténynek "önmagát kell megmentenie", azzal, hogy nem távolodik mind jobban Krisztustól, hanem mind közelebb kerül Hozzá, ahhoz, aki már megváltotta a belépőt az örök életre, amely belépőt meg kell "csak" tartani. Elsőként az embernek a saját megtérésének útjára kell lépnie, mert saját magát is üldözi és csábítja a világ és a sötétség, ezernyi módon. Az ember értékét nem a világi hatalom, nem a világi javak képezik, az ember értékéről annál inkább vallanak megtermett gyümölcsei. A megtermett gyümölcsök, amelyek arról is vallanak, hogy élő vagy halott az ember hite. Ha pedig már Krisztus követésre törekszik az ember, megnyilvánulásaiban is, akkor tud mindinkább hiteles képet mutatni Krisztusról, saját életével, mások irányába.


Fontos, hogy a keresztények hitelességre törekedjenek, mert ha nem ezt teszik, ha hamis alternatívát mutatnak, ha felhígított alternatívát mutatnak, akkor tévútra vezethetnek másokat, másokat pedig Krisztus irányától tántoríthatnak el, keresztényeket és nem keresztényeket kitéve ezzel a veszélynek, ahol a tét több, mint ezen földi élet.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 27. 18:23

"Kinyilatkoztattam nevedet az embereknek, akiket a világból nekem adtál. A tieid voltak, s nekem adtad őket, és megtartották tanításodat. Most már tudják, hogy minden, amit nekem adtál, tőled van. A tanítást, amit kaptam tőled, továbbadtam nekik. El is fogadták, s ezzel valóban elismerték, hogy tőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél engem. Értük könyörgök. Nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid – hiszen ami az enyém, az a tied, s ami a tied, az az enyém –, és én megdicsőültem bennük. Én nem maradok tovább a világban, de ők a világban maradnak, én meg visszatérek hozzád. Szent Atyám, tartsd meg őket a nevedben, akiket nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megőriztem őket a nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia; így beteljesedett az Írás. Most visszatérek hozzád, ezeket pedig elmondom a világban, hogy örömöm teljesen az övék legyen. Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság. Amint te a világba küldtél, úgy küldöm én is őket a világba. Értük szentelem magamat, hogy ők is szentek legyenek az igazságban.

De nem csak értük könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyben részesítettél, hogy eggyé legyenek, amint mi egy vagyunk: én bennük, te bennem, hogy így ők is teljesen eggyé legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyben részesítettél, mivel már a világ teremtése előtt szerettél. Én igazságos Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is felismerték, hogy te küldtél. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel szeretsz, bennük legyen, s én is bennük legyek."


A második hozzászólásoddal kiérdemelted: X


Bízzátok Selmeczy szenátorasszonyra a keresztényeket! Ő majd jól megvéd mindenkit, mint a nyugdíjat és a bolti kiflicsücsköt:)


a gyümölcseiről ismerni meg a fát...

"Idén januárban az iraki hadsereg katonái találtak rá Georgette Hannára, egy hatvanéves keresztény asszonyra, aki egy muszlim családnál rejtőzködött. 2014 júniusában ugyanis Telkeifbe is bevonultak az Iszlám Állam katonái fekete zászlóikkal, és kihirdették, hogy meggyilkolják a keresztényeket, ha nem hagyják el a falut azonnal. Georgette minden rokona elmenekült, ő viszont nem volt olyan állapotban, hogy el tudott volna gyalogolni Erbílig. Muszlim barátai siettek a segítségére: saját házukban rejtették el, miközben tisztában voltak ennek veszélyével.

2014 nyarán Mahmúd al’Aszali, a moszuli egyetem pedagógia tanszékének professzora nyilvánosan szót emelt a keresztényeket sújtó erőszak ellen. Ez a bátor muszlim az életével fizetett fellépéséért, az Iszlám Állam katonái nyilvánosan végezték ki. Ez az eset sokat elárul arról, milyen nagy bátorságra volt szükség a család részéről ahhoz, hogy elrejtsenek egy keresztény asszonyt. Annyira féltek a leleplezéstől, hogy Georgette még az iraki hadsereg bevonulása után sem merte levenni a fátylat, hosszú időn keresztül tovább rejtegette identitását. Csak akkor mert kilépni a házból, amikor megbizonyosodott róla, hogy ezek a katonák már nem az Iszlám Állam fegyveresei."

Válaszok:
hhonor | 2017. január 28. 07:35

Jóérzésű, jó szándékú, békére, a másikat elfogadni vágyó emberek mindenhol vannak a világban, vallástól függetlenül, ahol van amikor a másiktól kap erre megerősítést az ember, nekik össze kell fogniuk a Földön.


Jó ez a kezdeményezés. Igaza van Hölvényinek, valakinek el kell kezdeni ezt a folyamatot. És dicséretes, hogy ezt a magyar politikusok kezdik el.

Válaszok:
Öreg | 2017. január 31. 09:40

"Madrid Robin Hoodja – egy pap, aki stílusosan segíti a hajléktalanokat

A spanyol főváros hajléktalanjainak nem kell aggódniuk amiatt, hol kaphatnak rendes vacsorát. Ebben szó szerint egy „angyal” segíti őket: a nyolcvanéves Ángel García Rodríguez atya, aki Robin Hood névvel különleges éttermet üzemeltet Madridban.

Az idős pap célja nem csupán az volt, hogy ételhez juttassa a rászorulókat, hanem az is, hogy ők is ugyanolyan méltósággal étkezhessenek, mint Madrid bármelyik lakója...(folyt)"

szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/8795-madrid-robin-hoodja-egy-pap-aki-stilusosan-segiti-a-hajlektalanokat


A kereszténység országok, népek, nemzetek felett van.

Válaszok:
Counter | 2017. január 29. 07:16

Testvéreink??? Nekem igen, te pedig nem vagy keresztény. Legalábbis ezt mondtad. Testvéreim az Úrban.

Válaszok:
Counter | 2017. január 29. 15:33
kgyula | 2017. január 30. 13:30

Na látod, hogy csak sikerült csőbe húznom téged. :)
Le sem tagadhatod, mert le sem tagadod, hogy bizony te is keresztény vagy.
Annak viszont örülök, hogy nem sértődtél meg.


Tudom, hogy csak hülyéskedik.


Hát, egyfelől persze abszolút igazad van abban, hogy Thököly egy véreskezű gyilkos volt, akit méltó helyére kellene űzni a nemzeti emlékezetben, és az valahol Haynauval van egy magasságban, de másfelől ha addig nem csinálunk semmit, amíg el nem értük a teljes következetességet és erkölcsi intaktságot, akkor meg kellene várnunk a temetőt, de ott meg azért nem csinálunk majd semmit...


Látod, addig csinálta, míg szépen kivágták. Akartam neki mondani, hogy fogja vissza magát, mert ez lesz a vége. Sajnálom, hogy nem írtam meg.


A felsorolásba Prohászka Ottokárt, is belevenném.
Ravaszról és ordasról, már hallottam, de nem emlékszem már, hogy milyen előjellel.

Válaszok:
Öreg | 2017. február 5. 19:41

Nem vágták ki. Nálam nem lehetett látni.


Nem volt valamelyik ügynök?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó