„Isten éltesse” a magyarokat – anyanyelvünkön üzent Ferenc pápa

2016. december 26. 10:40

Két magyar interjúkötetet készített Ferenc pápa tanításáról, a könyvet pedig személyesen adhatták át az egyházfőnek a Vatikánban. A pápa magyarosan dedikált és magyarul üzent. Imádkozik értünk.

„Isten éltesse” a magyarokat – üzente anyanyelvünkön Ferenc pápa két magyar beszámolója szerint, akik december 21-én találkozhattak az egyházfővel. 

Solymári Dániel és Pallós Tamás aznap személyesen adták át a Ferenc pápa útján – XXI. századi beszélgetések című kötetet Ferenc pápának a Vatikán VI. Pál termében. A találkozóra a szentatya 80. születésnapját követően néhány nappal került sor, ugyanis a pápa - az Athenaeum Kiadó közleménye szerint – arra kérte az őt ünnepelni vágyókat, hogy ne köszöntsék őt előre, mert az hazájában balszerencsét hoz. Az ajándékot Ferenc pápa a közlemény szerint örömmel fogadta a vele foglalkozó teológiai-közéleti könyvet. A szerzőkkel elbeszélgetett, majd magyarul, Ferenc névvel dedikált egy példányt – derül ki a Vatikáni Rádió Solymárival készített beszélgetéséből. A találkozó végén, a szerzők kérdésére, hogy üzen-e valamit a magyaroknak, a pápa ezek szerint azt válaszolta: „imádkozik értük”, majd ismét magyarul zárta a beszélgetést: „Isten éltesse” önöket.

A Ferenc pápa útján egyébként interjúkötet, amelyben Bagdy Emőke pszichológustól Várszegi Asztrik pannonhalmi főapáton és Köves Slomó rabbin át Jolánig, a monori szegénytelep lakójáig sok mindenkit megszólaltatnak a szerzők, hogy együtt értelmezzék Ferenc pápa tanítását úgy, hogy a vallást a mindennapokban nem gyakorló emberek számára is útmutatót, fogódzót adhassanak az élet nagy kérdéseinek megválaszolásához.

„A könyv nehezen tehető le, mert a híres és okos emberek reflexiói minimum továbbgondolásra késztetnek. És mert a Joli, akinek a saruját hordozni sem vagyok méltó, megmondja a frankót” – írja Hegyi Zoltán a Magyar Nemzetben.

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27407