Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. december 26. 10:40

Két magyar interjúkötetet készített Ferenc pápa tanításáról, a könyvet pedig személyesen adhatták át az egyházfőnek a Vatikánban. A pápa magyarosan dedikált és magyarul üzent. Imádkozik értünk.

„Isten éltesse” a magyarokat – üzente anyanyelvünkön Ferenc pápa két magyar beszámolója szerint, akik december 21-én találkozhattak az egyházfővel. 

Solymári Dániel és Pallós Tamás aznap személyesen adták át a Ferenc pápa útján – XXI. századi beszélgetések című kötetet Ferenc pápának a Vatikán VI. Pál termében. A találkozóra a szentatya 80. születésnapját követően néhány nappal került sor, ugyanis a pápa - az Athenaeum Kiadó közleménye szerint – arra kérte az őt ünnepelni vágyókat, hogy ne köszöntsék őt előre, mert az hazájában balszerencsét hoz. Az ajándékot Ferenc pápa a közlemény szerint örömmel fogadta a vele foglalkozó teológiai-közéleti könyvet. A szerzőkkel elbeszélgetett, majd magyarul, Ferenc névvel dedikált egy példányt – derül ki a Vatikáni Rádió Solymárival készített beszélgetéséből. A találkozó végén, a szerzők kérdésére, hogy üzen-e valamit a magyaroknak, a pápa ezek szerint azt válaszolta: „imádkozik értük”, majd ismét magyarul zárta a beszélgetést: „Isten éltesse” önöket.

A Ferenc pápa útján egyébként interjúkötet, amelyben Bagdy Emőke pszichológustól Várszegi Asztrik pannonhalmi főapáton és Köves Slomó rabbin át Jolánig, a monori szegénytelep lakójáig sok mindenkit megszólaltatnak a szerzők, hogy együtt értelmezzék Ferenc pápa tanítását úgy, hogy a vallást a mindennapokban nem gyakorló emberek számára is útmutatót, fogódzót adhassanak az élet nagy kérdéseinek megválaszolásához.

„A könyv nehezen tehető le, mert a híres és okos emberek reflexiói minimum továbbgondolásra késztetnek. És mert a Joli, akinek a saruját hordozni sem vagyok méltó, megmondja a frankót” – írja Hegyi Zoltán a Magyar Nemzetben.

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27407


Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintMit mondott Joli? Aleppóban hull a hó?


Angolul? De még Kertész Imre is megállapította, hogy azon a nyelven még káromkodni sem lehet rendesen. Az csak arra volt jó, hogy a gyarmati népek úgy-ahogy elsajátítsák.


Magyarul írod, hogy a magyarok miért nem angolul vagy németül beszélnek.

No comment...


Nyáron voltam Rómában. Ez idő alatt háromszor láttam Ferenc pápát.
Egy gombostűt sem lehetett leejteni, sem a két beszéde beszéde alatt, sem az Angyali üdvözlet alatt.
Sőt, ennyi embert sem láttam még a fővárosban. És nem migránsok voltak, hanem hívő emberek.

II. János Pál pápánál számold hozzá a lengyeleket.

Válaszok:
bagolyvár | 2016. december 28. 13:05

Persze, hogy hozzászámítottam. Azelőtt is nyáron voltam.Turista szezonban. II. Jánosnál és XVI. Benedek pápánál is. És még soha ennyi embert nem láttam, sem a Vatikáni Múzeumban, sem a Szent Péter téren.


Már megint, és újra köszönöm neked! :)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó