Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. december 26. 09:51

..., állandóan a fülünkbe duruzsolja, hogy hát mégiscsak oda kéne figyelni a szegényekre, ha ti keresztények vagytok. Ez az aljas, facebookos, pocskondiázó kommentvilág nem vezet sehová. HVG-interjú a váci püspökkel.

„Ferenc pápa kellemetlen, mint a szúnyog, állandóan a fülünkbe duruzsolja, hogy hát mégiscsak oda kéne figyelni a szegényekre, ha ti keresztények vagytok. És tényleg, ellenségei annyi mindent kitalálnak, mindenbe belekötnek, ha az elváltakról beszél, ő az Antikrisztus. Vagy mi az, hogy a homoszexuálisokat is embernek nézi? Annyira szomorú vagyok, hát tényleg ennyire megfáradt a hitünk? (...)

Esélytelenek azok a cigány gyerekek, akik be vannak lökve a többségi, nem-cigány osztályokba. A pedagógusok képtelenek arra, hogy jól kezeljék a helyzetet, szenvednek, ezt nagyon jól tudom. Azért kell a cigány gyerekekkel külön foglalkozni, hogy utána tényleg integrálni lehessen őket. (...)

...a politikusok mást értenek keresztény alatt, mint mi, hívő emberek. A politikai szleng egész más. Mi ezt így nem vállalhatjuk, hogy jó keresztényeket nevelünk az iskoláinkban. Örülünk, ha azokká válnak, de ez nem lehet pedagógiai program. Ez nagyon veszélyes terület, amikor programízűvé válik egy vallási fogalom. A suszter maradjon a kaptafájánál – örülnénk, ha a politikusok ezt, a vallási fogalmak használatát ránk hagynák, egyházi vezetőkre. (...)

Azt nem lehet mondani, hogy pardon, az evangélium passzusai nem vonatkoznak a menekültekre, miért nem maradtak otthon. Ezek elfogadhatatlanok. De ma, két év után én is azt mondom, hogy mi lett volna Magyarországgal, ha nem építünk kerítést. Németországban most pánik van, most szembesülnek azzal, hogy mit okozott a Willkommenskultur. A miniszterelnök úr szavait tartom fontosnak: a kerítés azért kell, hogy aki jönni akar, az az ajtón jöjjön, ne az ablakon. Most ezt kellene egy kicsit komolyabban venni, és ezzel is foglalkozni, és itt jön a körmendi helyzet. Kegyelmi időben volt Magyarország, volt időnk felkészülni. De Körmend után már nem mondhatjuk, hogy várni kell. Eljött az idő, hogy becsületesen és őszintén foglalkozzunk a kérdéssel, hogy mit csináltunk azokkal, akik itt vannak, tényleg menedéket kérnek. Ezek a körmendi menekültek nem a kerítésen jöttek. Keresni kell a megoldást. Őrület évekig menekülttáborban etetni az embereket, kilátástalan helyzetben tartani őket. Amit a pápa mondott, az a helyes út: minden egyházközösség fogadjon be egy családot. (...)

A prófétaság mindig egy megújulási irány, nem kell szervezkedni, új egyházat alapítani – bár most a reformáció évfordulója azért mindannyiunknak ad egy kis bátorítást. Szoktam mondani, mindannyian hálásak lehetünk Luthernek, hogy ő mert próféta lenni, mert szólni, hogy álljon meg a menet. Merjünk egymással párbeszédbe fogni – ez az aljas, facebookos, pocskondiázó kommentvilág nem vezet sehová. Merjünk felnőtté válni a párbeszédre, hogy tényleg meghallgassuk a másikat, és merjünk megbízni abban, hogy neki is lehet igaza.”

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27406


Összesen 285 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintNem az a dolga , hanem hogy élő lelkiismerettel az Istent kövesse... Előfordul konfliktus püspök és hívő között , de ezt értelmes beszélgetéssel mindig tisztázni lehet .


Mert még a magyar prímás sem tud mindig mindenről beszélni , és még karácsonykor sem . A bíboros sokat tesz a szegényekért , a karitász vezetője . Az egyház legfontosabb dolga a Krisztus követés , s csak ennek következménye a szegénygondozás , ami plébániai szintre lebontva zajlik , sőt , egyénenként is . S erről szól majd az ítélet : Mt 25.40 .


Ferenc pápánk a pápánk , de csak ex-chatedra tévedhetetlen...

Válaszok:
bro1 | 2016. december 26. 15:22

pontos, fontos
nincs mit hozzátenni
legföljebb annyit, hogy a kerítést/kaput fel lehetett volna építeni a kormányunknak a több milliárdos gyűlölet-kampány nélkül is

Válaszok:
Bayo | 2016. december 26. 11:53

Vannak menekülttáborok ahol majd 70 éve az UNRWA gondoskodik az emberekröl. És vannak iszlám országok amiknek ez így akár fegyvernek is jól jön.


Csak Istent imádom , embereket maximum tisztelek...


Igen, holnaptól költözzenek ki a püspökök a palotákból, kezdje a váci püspök, adják el autóikat, menjenek albérletbe, a püspökségeket pedig alakítsák át menekült szállássá.

Minden plébános fogadjon be egy menekült családot. A plébánia vezetése mellett, menjen el dolgozni, hogy el tudja tartani a vendégeit. Az elhagyott, kiürült plébánia épületeket is adják oda a migránsoknak.Az üres templomokat alakítsák át mecsetté.

Ne fogadják el a kongruát, vállaljanak munkát, s mellette ápolják a lelkeket. Az iskolákat sem kell rájuk bízni, kivétel a néhány oktató rend, azok minőséget hordoznak.

Arra a két-három évtizedre, ami még marad az európai kereszténységből, elég is lesz a fentiek követése.

Válaszok:
Bokros Birka | 2016. december 26. 11:28
bro1 | 2016. december 28. 12:37

"Azért kell a cigány gyerekekkel külön foglalkozni, hogy utána tényleg integrálni lehessen őket. (...)"

Így igaz.
A gond ott van, hogy:
Lehet-e integrálni keresztény közösségeknek az iszlámot, a muszlimot?
Erre Beer nem ad választ, az egyébként színvonalas válaszaiban.
Tesztoszteronos iszlám-muszlim fiatalembereket Sorosok küldenek a nyakunkra, gps-ekkel, telókkal, költőpénzzel, útitervvel ellátva.
Beer miért nem beszél a Sorosozásról?
Miért a kárvallottnak van kötelessége ő szerinte, a károkozót meg sem említi?
Ez a kérdés.

Válaszok:
moflicheque | 2016. december 26. 11:49
székelyharcos | 2017. január 14. 13:58

Egyáltalán nem csak akkor merül fel , ha valamit az egyház nem tesz meg , hiszen a hívők sok jót tesznek . Különben is : aki szent , legyen még szentebb / Jel 22.11 / , tehát az egyre jobb keresztény élet befejezhetetlen feladat .


De , a pápám . Most olvasom az Utolsó interjú c. , Peter Seewald vele készített beszélgetését , nagy szellemi csemege !

Válaszok:
bro1 | 2016. december 27. 11:42

dehogy konzervatívok, a fidesz csak elhiteti velük. Nem akarják tudomásul venni, hogy narancsosok hatalmuk és a pénz érdekében nullára degradálták a normális konzervatív,polgári és keresztény eszmeiséget.


Elérkeztünk oda, be kell látni, nem elegendő gyermekkorban megkeresztelkedni, mások döntése által felvenni a keresztséget, magunknak kell döntést hozni Krisztus mellett. Nem elegendő vallásosnak lenni, törvényeket ismételgetni és másokra mutogatni, farizeusok módjára ténykedni.
Fel kell venniük a kereszteket a keresztényeknek és törekedniük kell Krisztus követésére, életük minden területén, folyamatosan, amire Ferenc pápa is törekszik.

"Ne gondoljátok, hogy hivatkozhattok arra: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom nektek: tud az Isten ezekből a kövekből is fiakat támasztani Ábrahámnak. A fejsze már a fák gyökeréhez ért: kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem.
Én a bűnbánat jeléül csak vízzel keresztellek benneteket, de aki utánam jön, az hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy saruit hordozzam. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. Szórólapáttal kezében kitakarítja szérűjét és csűrbe gyűjti a búzáját, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti."

A Krisztus követés nem alternatív program a keresztények számára. Nem egy olyan program, amely ha egyezik saját érdekeinkkel, meglátásainkkal akkor magasba emeljük, egyébként pedig letakarjuk s ha valaki lehúzza a leplet a letakart dolgokról, azt meg akarjuk feszíteni (néhányan), mint anno Krisztust. Aki viszont válaszként feltámadt.

Mire játszunk, a következő néhány évtizedre? Isten országát elhajítva egy saját elképzelés központú világnak utat engedve, építve? Lecserélve a Krisztus követésre törekvést, Krisztus lelkületének, szándékainak követését már egy felhigított változatra, saját vallást meghonosítva?

Nem fog menni, Jézussal fogunk magával szembekerülni, minden csak idő kérdése.

Ott fogunk állni mindannyian Jézus előtt előb-utóbb, aki a múltban, jelenben és jövőben is mindent érzékel és dönteni fog a jövőről, nem egy-két évtizedről, hanem évek milliárdjairól, helyünkről az örökkévalóságban. Mit viszünk magunkkal ezen világunkból, talán világi kincseket, esetleg szeretetünk mértékét?

Isten, kegyelme megnyilvánulhat életünkben, magunk csak homályosan látunk, de ha behívjuk életünkbe Krisztust, ha átadjuk életünk vezetését Krisztusnak, akkor olyan valaki fog vezetni bennünket az ismeretlenbe, aki mindent átlát, közelben s távolban, térben és időben, olyan dolgok valósulhatnak meg, amire halandóként magunk nem igen lennénk képesek.

Mi magyarok sokszor példát mutattunk a világnak, magunk korlátait is sokszor legyőzve (talán sokszor nem is csak saját erőnkből), ha mi magyarok Krisztus szándékainak követésében is példát mutatnánk a világnak, ha Magyarország a Szeretetföldje lehetne, nem úgy ahogy azt magunk vagy a politika elképzeljük magunknak, hanem úgy ahogy azt Krisztus szeretné, ha így tennénk, ezt az országot a világ legerősebbje segítené kegyelmeivel, ami semmivel nem lenne pótolható, helyettesíthető.

Hát maradjunk meg Krisztus mellett, döntsünk Krisztus mellett, már szándékait követve, kősziklaként, stabilan.

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" [Pio atya]

Hát ne az legyen, amit mi akarunk, hanem az amit Ő akar.

Péter a kőszikla:
https://gloria.tv/video/tFxiJj..
https://gloria.tv/video/1S8Z8y..

Ferenc és Klára - a szeretet köteléke:
http://www.nicelife.hu/galeria..

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 12:49
hhonor | 2016. december 27. 08:20

Igen erröl van szó.
Osztrák faluk ahol csak egy családot fogadtak be, szépen boldogulnak és errölbe is számolnak.
Gyorsabban müködik a nyelvtanulás és az integráció.
Ott ahol tömegszállások vannak, egyre több a konfliktus.
Ugy hallottam, hogy Kanadába is csak annyi embert engednek be, amennyihez van megfelelö mentor-család. Vagyis nem hagyják össze-vissza kószálni (bünözni) az érkezöket.

Válaszok:
Martell 2 | 2016. december 26. 13:11

Kedves Püspök atya!

Ez az írás, éppenolyan álszent és képmutató, ahogyan Ferenc pápa is álszent és képmutató és ugyanaz a vakság van mögötte, mint amivel a liberális oldal próbál minket kábítani. nem véletlen, hogy annyira szereti is a liberális oldal Ferencet. Ő ugyanis nem katolikus, hanem kommunista. Mi itt pontosan tudjuk, mi a különbség a kettő között.

Nem a szegényekkel van a baj. Nem a homoszexuálisokkal és nem az elváltakkal. Sokkal inkább baj van a "bona serra"-val, az elpogányodott nyugattal, a keresztényüldözések elbagatellizálásával, a pápa elhagyott Mária tiszteletével és a keresztényvilág valós gondjainak elhallgatásával. Nem ébreszteni akarja a katolikus hívőket, hanem hozzájárul az elpusztításukhoz. A halkan és sunyin kikezdett család képpel és "kinek hitét is buzgóságát csak te ismered" tétel elfelelejtésével, a válódi -és nem a médiának megjátszott- alázattal a saját nyája iránt. Ferenc nem a legrosszabb pápa a világtörténelemben, de egyáltalán nem a pápák jobbik felében van! Elviseljük, alázattal, de bőven nem kritikátlanul.

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 13:37
Berecskereki | 2016. december 26. 13:45
bro1 | 2016. december 26. 18:14
Zokni | 2016. december 27. 12:58

A rész nem az egész.

Elsősorban nem azzal van problémám, amit Ferenc pápa, vagy a püspök úr megfogalmaz, hanem azzal amit nem fogalmaz meg. Ezen túl azzal is, amit a hvg.-és riportkészítője kérdésként feltesz.

Ferenc pápa és a püspök úr is csak az okozatról beszél és ezt az okozatot akarja orvosolni. Csakhogy minden okozatnak van eredője is, vagyis van oka. Lehet ideig-óráig orvosolni, megszűntetni az okozatot, de ha nem szüntetjük meg az okot, akkor az okozat újratermelődik.

„Milyen jogon mondjuk mi, hogy nekik nincs joguk ahhoz az élethez, ami nekünk megadatott, csak azért, mert rossz helyre születtek?”- teszi fel a kérdést a püspök úr.
Én megfordítom a kérdést: Milyen jogon mondjuk mi, hogy nekik nincs joguk ahhoz az élethez, ami nekünk megadatott, hogy mindez a szülőföldjükön teljesedjen be?

Amerikában milyen jogon irtották ki az indiánokat? Afrikából milyen jogon hurcolták el a négereket rabszolgának? A gyarmatosítók milyen jogon sajátították ki maguknak az afrikai országok ásványkincseit?

Igen innen kellene elindulni. Abból az időszakból, amikor mindebből közvetlen, vagy közvetve a Vatikán is részesedett. Ugyanez igaz a többi más, de mégis hasonló témákra is. Amennyiben a témákat nem bontanák részekre, hanem komplett egészként értékelnék, ok-okozati összefüggésben, akkor az eredmény, a megoldás is más lenne. Ez az amit hiányolok Ferenc pápától és a püspök úrtól is.

Válaszok:
zakar zoltán | 2016. december 26. 13:48
Teknős | 2016. december 26. 14:04
bro1 | 2016. december 26. 18:23

A becskereki nicken fórumozó társunk nagyon jól megfogalmazza. Nem azzal van a baj, amit tesz, mert ez még rendben lenne, hanem azzal, amit nem tesz. De durván nem tesz. Baj van a Mária tiszteletével, ítélkezik felettünk, amihez sem joga, sem felhatalmazása nincs, hogy megítélje bárki hitét és buzgóságát.Az önteltsége átjön a vallásosság megítélésén, amit nem lenne szabad megtennie, mert erősen ellenkezik a hit elveinken. Nem száll szembe a nyájára támadó farkascsordával, hanem fényképezkedik vele. Nem, nem kell elítélni a homoszexuálisokat és az elváltakat, csakhogy úgy, hogy a családok és a hitvédelmében egy lépést sem tesz, így katolikus szempontból magára hagyja a hívőket. Zárójelbe teszi a "Házasság Szentségét" , ami már bűnös aránytévesztés. Nektek, akik nem vettétek föl, vagy nem kezelitek a helyén a szentségi házasságot, fel sem tűnik, nekünk viszont a szentségtörés pártolása.

Innen látszik, hogy nem a lényeggel törődik, hanem a népszerűséggel. Profánul foglamazva abból látszik, hogy hitvány ember, hogy ti rajongtok érte. Persze ez így ebben a formában nem igaz, de összképileg nagyon is így van.

Krisztusnak és Pilátusnak egyformán szolgálni nem lehet. Ő Pilátusnak szolgál.

Válaszok:
szalka7 | 2016. december 26. 14:12
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 14:43
Valodi | 2016. december 26. 15:59
raber | 2016. december 27. 11:33

Minden szavaddal egyetértek.


Mi tart vissza attól, ha ennyire egyetértesz a pápával, hogy kinyisd az ajtódat és beengedd a menekülteket, hogy egyenek a tányérodból, igyanak a poharadból, használják az éléskamrádat, hűtődet, fürdőszobádat! Ha annyira lelkesedsz a pápáért, nosza, tedd, amit mond!

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 14:24

"Ha végigolvasod megérted, hogy fontos teendőnk van a jövőnkért és gyermekeinkért!

A Szűzanya a Szentséges Vér Királynőjeként azt mondta az ausztriai Klagenfurtban egy kiválasztottjának, Lamberger Antóniának:

Vegyétek körül hazátokat a Szentséges Vér koszorújával! Ezen nem tud áthatolni a gonosz. Gyakran mondjátok, ha lehet, óránként: Örök Atya! Felajánlom Neked Jézus Krisztus drága Szent Vérét és Sebeit, Szűz Mária fájdalmas és Szeplőtelen Szíve által, hogy a Szűzanya a sátán hatalmát megtörje, Szent Mihály arkangyal és az összes angyalok segítségével a gonosz szellemeket elűzze, műveiket és terveiket megsemmisítse - különösen most, ebben az órában és hazánkban. Amen.

Szintén Lamberger Antóniának mondta a Mennyei Atya:

Ti, a végső idők emberei sok támadásnak vagytok kitéve. Ezek még növekedni fognak oly módon, hogy segítségem nélkül csaknem reményvesztettek lennétek. Ez okból egy tanítást akarok adni nektek, hogy hogyan tudjátok mindezeket a támadásokat az Én kegyelmemmel könnyen elhárítani. Halljátok: Aki ellenségeiért imádkozik, az elveszi a lehetőséget tőlük, hogy ártsanak neki. De lélekben és igazságban kell értük imádkoznotok, nem csak a szavakat kimondva! Csak az ilyen imának van hatalma legyőzni a sötétséget.

Így imádkozzatok:

Mennyei Atya, küldd le szeretett Fiaddal, Jézus Krisztussal, a mi Megváltónkkal és Boldogítónkkal szent atyai szeretetedet a sötétség minden terjesztőjére, hogy általa megtérjenek vagy saját területükön maradjanak!
...
Gyermekeim, el tudjátok képzelni ezeknek a szavaknak a hatalmát, ha tiszta, odaadó, szerető lélekből száll hozzám?

Bizony mondom: egy lélek, aki szívből könyörög hozzám, erősebb, mint egy egész hadsereg ördög!

Mert Én vagyok az ereje és eléje sietek seregeimmel. Ti nem imádkoztok ellenségeitekért, ezért vagytok nekik, az ő önkényüknek kiszolgáltatva. Ti magatok vagytok ebben a hibásak. Gyűlölitek, rágalmazzátok ellenségeiteket és féltek tőlük - akiket nem ismertek - és el akartok bújni előlük.

De Én azt mondom: Imádkozzatok értük, hogy kiárasszam rájuk atyai szeretetemet és meg fogom tenni! Könyörögjetek hozzám akaratom szerint, akkor ellenségeitek tehetetlenek lesznek veletek szemben. Én szabaddá tettelek titeket és ezáltal egészen a kezembe vettelek. Mondom nektek: aki ellenségeiért, rágalmazóiért és akik rosszat tesznek neki, nem imádkozik szavaim szerint, az jajveszékelni fog a szorongatás óráiban, mert tehetetlenül ki lesz szolgáltatva azoknak a hatalmaknak, akik kivonultak, hogy az emberiség nagy részét elpusztítsák. Legyen ez az ima számotokra egy mentőhorgony az eljövendő bajok idején. Amen.

Lamberger Antónia nyomán"
http://elizeus.kozosseg.com/fe..


"legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. 17Óvakodjatok az emberektől, mert átadnak a törvényszékeknek, és megkorbácsolnak zsinagógáikban, "
" 41Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. 42Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.” "

"...okosak, mint a kígyók,"
"Aki befogad egy prófétát"
"...aki pedig egy igaz embert fogad be"
"...friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány:"

"egy prófétát"
"egy igaz embert"
"egynek, mert az tanítvány:"

Ezek közül hány is, ami illik az iszlám, muszlim migránsokra?...,

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 15:07

Az a helyzet, hogy te sem vagy az a felebarát.
Bár magyarnak vallod magad, de - sajnos - nem mindenki felebarát, akit magyarként anyakönyveztek.
Pl. nem felebarát a fegyverét használó, spicli nyilas,
az AVH kihallgató, kínzó embere,
a magyar államadósságot megteremtő MSZMP gazdasági, politikai vezetők,
a devizahitelezést engedélyező, hizlaló politikai-gazdasági vezetők,
és hasonlók.

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 15:19

Nem tudok róla, hogy Izrael bármikor is helyeselte volna, hogy a múszlimok elárasszák Európát.
Az Európában élö, gondolkodó zsidók se akarják, hogy olyanok jöjjenek a közelükbe, akiket már kiskoruktól a zsidók ellen hergelnek.

A Willkommenskultur, a protestáns Angela Merkel akciója volt, a német vállalkozók bíztatásával füszerezve.

Mára már azok is akik a kezdetben lelkesen segítettek, árnyaltabban látják a fejleményeket. De minden túlzáson túl, már miért ne lehetne egy bizonyos adag humanizmus is az iránytü, rendes rászorúlt emberekkel szemben? Ilyesmiröl írtam.

Az igazi megpróbáltatás még csak akkor lesz, amikor az ártatlan klíma menekültek indúlnak világgá...

Válaszok:
Mystes | 2016. december 26. 15:22
OberEnnsinnen | 2016. december 26. 15:30

Igen, ezek a báránybőrbe bújt, egykori és mai balliberális ateista
FARKASOK.
Az ÁJTATOS MEGBOCSÁTÁS hirdetők szerepét vették most magukra.
Most nem azt harsogják, hogy
Holnaptól megforgatjuk az egész világot,
hanem Soros elvtársúr aktualizálásában:
Nyílt társadalmat dicsőítik, abban kitüntetett helyen a "menekültek" - és nem migránsok - tiszteletével...


"Jézus a zsidókhoz jött el."
Máris megbuktál.

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 15:43

WikiLeaks: Hillary Sponsored Arab Spring To Destabilise Middle East
Gondolod, hogy ezt megtehette Izrael jóváhagyása nélkül?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. december 26. 15:42
duzur | 2016. december 26. 20:20

Megint bukta.
Tedd fel a védősisakot.


"de ezek nem "rászorult emberek", hanem vállalkozási menekültek!"

Miazhogynagyonis!

Mindannyian agysebészek. Eddig mennyit műtöttek meg?

Válaszok:
Mystes | 2016. december 26. 15:48

That same year she told congregants at a synagogue, “One of the developments of the Arab Spring is that you now have Israel and Saudi Arabia more closely aligned in their foreign policy” in the region.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. december 26. 15:44

Ezért kellene nekünk támogatni, tisztelni a migránsokat?
Nem volt elég
I. világháború?
II. világháború?
Abortuszok tíz- és százmilliói a fehér emberekből?
És a többi?


A sisak mellé védőálarcot.

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 15:51

Ezt magad se gondolod komolyan. Van köztük mindenféle és éppen ezért lenne fontos megbízható kritériumokat felállítani. (Ez persze nem könnyü.)
Ellenörizetlenül beengedni, Tesztoszteronnal és esetleg radikalizmussal bélelt fiatal férfiakat, nem volt egy jó ötlet.
Azok között voltam, akik kezdettöl ellenezték a múszlimok tömeges beengedését Europába és akik rémülten figyelték ahogy az EU zsarolhatóvá tette magát Törökország által.
Furcsa, hogy az ENSZ most is inkább a palesztinokkal foglalkozik, semmint a többmillió múszlimmal, akiket hittestvéreik üldöznek és mészárolják halomra. Nem beszélve a keresztény áldozatokról, akiket bizony az EU-nak kellene sürgösen befogadni.

Válaszok:
Mystes | 2016. december 26. 16:02

Miközben Ön is pocskondiáz...


Sokan jöttek a török menekülttáborokból miután az ENSZ erösen leszorította az ellátásukat. Soktagú családok adták össze a pénzt, egyikük átjutására Europába. Az persze tény, hogy az embercsempészet, igen nyereséges üzletággá nötte ki magát arrafele. És ez a mafia nem fog egykönnyen lemondani búsás hasznáról.

Válaszok:
Mystes | 2016. december 26. 16:36
Öreg | 2016. december 26. 18:05

" Merjünk felnőtté válni a párbeszédre,..."

Hogy párbeszélsz azzal,aki már a nyolcadikat szüli, de etetésével másokra számít?
Még a pápa is azt mondta, hogy nem kellene ész nélkül potyogtatni a gyerekeket.


Az pedig Európa büne, ha nem tud rendet teremteni és a bünözöket kiiktatni térségéböl.
Jó hír amit ma hallottam Németrszágból.
Sok körzeti politikus, akarja, hogy alaposan bekamerázzák a területét, mert nem akarja, hogy a magánélet védelme, a bünözök védelmét szolgálja.
Nagyon helyes. De ehhez persze elegendö elemzö is kell, mert különben csak a kamera-gyártók röhögnek a markukban.


Nem annyira a munkamennyiség, mint inkább az intriga-mennyiség lehet jócskán megterhelö.
Mint mindenütt, ahol emberek dolgoznak együtt érdekeik és hiúságaik kiséretében.


Nos, ha pedig Németország befogadott 1 millió hazug bünözöt, akkor nem sokáig lesz Európa vezetö hatalma. Meglátjuk.
De kétségtelen, hogy Nógrádi elemzései mindig megegyeztek azzal amit magam körül láttam.
Szerintem, akkor se lett volna értelme ilyen mennyiségü muszlimot beengedni Europába, ha csupa becsületes emberröl lett volna szó. Annyira más az a közeg amiböl érkeznek. Hisz már az USA is tévedett, amikor azt hitte, hogy simán lehet nyugati mentalitást elvárni azoktól akik ott szocializálódtak.


És ezért tesz Obama keresztbe Izraelnek? Vicces logika. És ma már nehéz megkülönböztetni a fáke híreket meg a valósakat, ami éppen elég kalamitást okozhat, mint éppen most Pakisztán és Izrael esetében.

De majd Trump ugye mindent elrendez...

Válaszok:
Bokros Birka | 2016. december 26. 20:43

A pápai körlevelek hangtalanok maradnak a média előtt. Amit egyébként éppenhogy nem a pápa állít ki, hanem a tanító hivatala. Ez csak remény nekünk, hogy a pápánk ugyan egy rongy ember, de mögötte a tanító hivatal még rendben van. Ez az enciklika nyilvánvalóan Ferenc baromságait igyekszik javítgatni. Más Ferenc személye és más a hivatala. Hála legyen érte az egyháznak és az Istennek!

Válaszok:
Bástyaelvtárs | 2016. december 26. 21:44

Az előbb azt írtad, hogy enciklika volt. :)

Nem mindegy! nyilvánvalóan egy-egy elszólását vagy sajtó általi elferdítését igyekeznek, igyekszik pontosítani, vagy kijavítani. A korábbi nem média pápák esetében ilyen nem volt. Konzekvensen nyilatkoztak és éltek.
Nem is rajongtál értük. Ellentétben velünk, akik tiszteltük őket, mert azt tették, amit kell, irányították és vezették az egyházat.


Én valahogyan úgy látom, hogy egy jó egyházi iskola elsősorban szilárd értékrendet próbál adni. Az, hogy a diák ezen az alapon hívővé válik-e az egyáltalában nem biztos, a fontos az értékrend, ami remélhetően megmarad, mert így a nebulóból, becsületes, korrekt, haza és családszerető felnőtt lesz.


A püspök úrral vitatkozni kellene, nem pedig fikázni. Olyan itt a többség, mint Mindszentyvel voltak a nyilasok és a kommunisták is: egyszerűen börtönbe csukták, mert kínos volt hallgatni az őszinteségét.


A migráció kérdéskörében pediglen a keresztény nem gyűlölködhet, nem riogathat, nem manipulálhat adott saját érdekek szolgálatában, féligazságokat közölve - a teljes valóság, a realitások bemutatására kell törekednie.

Ha nem így tesz az ember, nem keresztény úton jár.

Viszonyulása a kérdéskörhöz meghatározó lehet, képviselnie kell az itt élő érdekeit és meg kell látnia az érkezőben is az embert, ahol nincs helye az általánosításoknak.

"Két éve húzódó, harmadszor lefolytatott eljárás zárult ma le a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal előtt, amelynek végén menekültként ismerték el a nigériai ügyfelünket, aki szó szerint a halál torkából menekült Európába.

Ügyfelünk Nigériában, Borno államban, egy többségében keresztény faluban élt, ahol a szülei a saját falujában a keresztény közösség lelki vezetői voltak. Borno a Boko Haram nevű terrorszervezet egyik főhadiszállása, a szervezet a fél falut felgyújtotta és kiirtotta, köztük ügyfelünk családtagjainak felét is.

Az őt menekültként elismerő határozat kihirdetése után ezek voltak a szavai ügyvédjéhez, Győző Gáborhoz:

"I AM MORE THAN GRATEFUL TO GOD AND TO U AND YOUR ORGANISATION FOR YOUR EFFORT IN ADDING SMILES TO MY FACE AND LIFE ."

"VÉGTELENÜL HÁLÁS VAGYOK ISTENNEK, ÖNNEK ÉS A SZERVEZETÉNEK, HOGY KÜZDÖTTEK AZÉRT, HOGY MOSOLY FAKADJON AZ ARCOMON ÉS AZ ÉLETEMBEN". [szemlelek.blog.hu]


Nagy gond, hogy Ferenc pápát is úgy olvasunk, mint egyet a kommentelők közül, esetleg, mint okádó trollt.
És mindenki mást, úgy általában.
Pedig a hivatásos tisztségviselők szavait jobban, tisztábban kellene átszűrnünk az agyunkon.
Pl. elsőre én is beugrottam arra: "Fogadjatok be egy-egy menekültcsaládot!"
Pedig Ferenc NEM ezt mondta, hanem ezt:
"Minden EGYHÁZKÖZSÉG fogadjon be egy menekültcsaládot."
Óriási különbség.

Válaszok:
catalina9 | 2016. december 27. 15:19

Szerintem, Barack nem értékelte, hogy Bibi szavára a sarokba kell mennie és szemlesütve várni, hogy Netanjahu szólítsa.
Erről már Sárközynek is megvolt a véleménye, amikor borzalmasnak nevezte az izraelit.
Most elérkezett az idő és visszavágott a megaláztatásokért.


Egy ismerős pap mesélte, hogy többször is egymás után a FIDESZ-re szavazott, és vállalta a szószékről is, mert szólásszabadság meg minden. 2014-ben nem vette be a gyomra a dolgot, leszavazott az LMP-re (velem együtt amúgy), de nem vállalta a szószékről. Azt mondta, ezek után soha többé nem ejt ki pártnevet a száján templomban.

Válaszok:
csurcsányi | 2016. december 27. 22:37
csurcsányi | 2016. december 27. 22:39

Az ARS HUMANICA HUNGARICA KÖR, vagy mi a rosseb közleményét olvasták.
Beeeeeeeeeeeeer!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó