A körmendi plébános menekülteket fogadott be

2016. december 14. 14:42

Németh Zoltán körmendi plébános a sátoros menekülttábor lakóinak segítségkérésére válaszolva befogadott nyolc menekültet. Az afrikai keresztény, baptista, kurd és szír muszlim menekülteket átmenetileg a plébánia közösségi terében szállásolják el. A plébános elmondta, hogy karácsonyi vacsorára is meg akarja vendégelni a „testileg és lelkileg is kifáradt” menekülteket.

Németh Zoltán körmendi plébános nyolc menekültet fogadott be a plébánia közösségi házába. A város sátortáborának lakó kértek segítséget. A város több lakója is felajánlotta segítségét a nehézségekkel küzdő menekülteknek – számol be a Magyar Kurír. 

Miután néhány menekülttel találkoztak, Németh Zoltán úgy döntött, hogy átmenetileg a plébánia közösségi termében szállásolják el a menekülteket. A nyolc befogadott menekült között afrikai keresztvény, baptista, kurd és szíriai muszlim is van. Az egyik menekült a plébános elmondása szerint a szír polgárháborúban rekedt családjával tartja a kapcsolatot. 

Többek számára a fatüzelésű kályha ismeretlen, nem tudják megfelelően használni, ezért is fagyoskodnak az éjszakai hidegben. Pszichésen, testileg és lelkileg is kifáradtak” - idézi a plébánost a katolikus újság. Elmondta, hogy az evangélium Ferenc pápa útmutatása alapján érezte, hogy segítséget kell nyújtania. A plébános azt is elárulta, karácsonyi vacsorával szeretné megvendégelni a befogadott menekülteket.

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27142