Hat ok, amiért rossz ötlet összekeverni a kereszténységet az öncenzúrával

2016. november 28. 12:42

Kóczián Mária
Talita

Egyre-másra jelennek meg az olyan írások, amelyek a fiatalokat úgy próbálják a keresztény életre felkészíteni, hogy azt sugallják nekik: legyenek zártak a „nem keresztények” felé.

„Egyre-másra jelennek meg az olyan írások, amelyek a fiatalokat úgy próbálják a keresztény életre felkészíteni, hogy azt sugallják nekik: legyenek zártak a »nem keresztények« felé. Úgy gondolom, ez az út nem Isten felé, hanem egy hermetikusan elzárt, félelmekkel és öncenzúrával terhelt világba vezet. Íme, hat ok, amiért rossz ötlet összekeverni a kereszténységet az öncenzúrával:

1. Isten nem a címkét nézi.

Rossz ötlet azért, mert a keresztény fiatal úgy gondolhatja ennek hatására, hogy Istennek csak az a tetsző, ami az emberi mértékeink szerint »keresztény«. Pedig ez nem így van: hiába aggatja magára a keresztény jelzőt valaki, attól még Isten nem a címkét nézi, hanem a szívet.

2. Isten szeretné, hogy láthatóak legyünk.

Minden keresztény küldetése a hit hirdetése is. És valóban nem árt, ha keresztény közösségeinkből kiragyog néhány kivételesen nagy lélek, de azért amikor keresztények egymás között bizonygatják a hitüket, a könnyebb utat választják. Az az igazi, ha kilépünk a gettóból, és megpróbáljuk elérni azokat, akik még soha nem találkoztak emberszabású kereszténnyel. Persze, ehhez még az is kell, hogy emberszabású keresztények legyünk…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/26733