A papok is megbocsáthatnak az abortuszon átesett nőknek

2016. november 22. 10:38

A jövőben már nemcsak a püspökök, hanem a papok is megbocsátást adhatnak a terhességmegszakítást meggyónó nőknek, ha megfogadják, hogy többé nem döntenek ugyanígy.

2016. november 22. 10:38

Intézményesítette az abortuszon átesett nők feloldozásának jogát Ferenc pápa. Ez alapján a jövőben már nemcsak a püspökök, hanem a papok is megbocsátást adhatnak a terhességmegszakítást meggyónó nőknek, ha megfogadják, hogy többé nem döntenek ugyanígy. A papi feloldozás az irgalmasság szentéve alatt már érvényben volt, a mostani döntés ezt véglegesítette.

Mindez nem változtat azon, hogy az abortusz továbbra is súlyos bűnnek számít a katolikus egyházon belül, Ferenc pápa is annak nevezte, amely – mint írta – egy ártatlan életnek vet véget.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2018. október 04. 23:23
Mi köze a katolikus kirekesztésnek Istenhez?
Kiscsillag
2018. október 04. 23:23
"A papok is megbocsáthatnak az abortuszon átesett nőknek" Miért eddig nem bocsájtottak meg?????? Isten helyébe helyezték magukat??????? Jézus megbocsájt minden megbánt bűnt, a katolikus egyház pedig felülbírálja?
szamossy dezső
2017. június 26. 19:26
Feszeget, feszeget, de a lényeg változatlan. Az abortusz bűn. Különben nem kéne meggyónni.
sainteve
2017. január 17. 17:53
Gyalázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik