Luther Márton vagy Martin Luther King?

2016. október 31. 11:05

Az utca emberét kérdezte a reformációról a Kötőszó blog a reformáció napján. Volt, akinek a francia forradalom és Martin Luther King is eszébe jutott róla.

2016. október 31. 11:05

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. december 09. 11:39
Az evolúció kb. a huszadik kérdés. Előtte ott van a fénysebesség, a Maxwell egyenletek, Newtonnak az a hatalmas fölfedezése, hogy az égi mechanika és a földi mechanika ugyanazon törvények szerint működik, pedig az alma földre potty, a Mars meg körben jár a Nap körül. Ja, a Föld is. Ezeket mind kinyilatkoztathatta volna Isten az ókori embereknek, de nem tette valamilyen okból. Majd egyszer kérdezd meg Tőle, miért. Lehet, hogy fontosabb volt Neki saját egyetlenségének és a bálványok, többek között a csillagistenek útálatosságának a kinyilatkoztatása. Amúgy pl. Amerika létét simán fölfogták volna az ókoriak, Istennek mégsem volt fontos, hogy ezt közölje velük. Pedig hasznos infó lett volna... A mezopotámiaiak nem ismerték a nullát, ebből következőleg nem hatvanas számrendszerben számoltak, hanem olyan számításaik voltak, amelyeket mi utólag a hatvanas számrendszerben értelmezünk. De te még mindig képtelen vagy fölfogni, hogy nem az ókoriakat tartom butának, hanem téged elvakultnak. Túl nagy a Világosság angyalának a fényessége... Az ókoriaknak nem volt kínai zoknijuk meg amerikai tervezésű számítógépük, amin az elektromos jelek körbejárják a földgolyót, meg nem voltak tanáraik, akik évtizedekig próbálták a fejükbe verni, hogy mindez hogyan működhet. Te itt állsz, köpködsz a tanáraidra, és azt várod, hogy csodáljuk a hatalmas hitedet.
I_Isti
2016. december 07. 15:58
"Sem ők, sem az olvasóik nem értették volna mindazt, amit mi is évtizedekig tanulunk az iskolában." Na, erre mondom, hogy intellektuális felfuvalkodottság, gőg, és kevélység! Mezopotámiában 60-as számrendszerben számoltak. Valószínűnek tartom, hogy mi még egy egyszerű összeadásnál is elakadnánk, ha hatvanas számrendszert kellene használnunk, ráadásul mivel nincs hatvan különböző jel, amivel a számjegyeket ábrázolni lehet ezért manapság csak úgy lehet ábrázolni a hatvanas számrendszerbeli számokat, hogy tízes számrendszerbeli kétjegyű számokkal helyettesítik őket. (Ja, és a tizedes, vagy inkább hatvanados fogalmát is ismerték, ami viszont azt jelenti, hogy nem csak összeadni-kivonni, hanem osztani is tudtak hatvanas számrendszerben.) És Te azt mondod, hogy azoknak az embereknek, akik hatvanas számrendszerben számoltak, Isten nem tudta volna elmagyarázni, hogy az embert nem a földből formálta, hanem majomból, evolúció által? Azt javaslom, hogy olvasgasd egy kicsit nyitottabb szívvel a Bibliát, egyből rá fogsz jönni, hogy nagyon sok minden, amit a római kaotikus egyház tanít róla, egyszerűen nem igaz. Például a Biblia sehol nem mondja, hogy a föld lapos. Beszél viszont a föld magjáról, aminek a létezéséről tudományos elmélet csak kb. 1930-as években született.
Csomorkany
2016. december 06. 12:28
Mózes (pontosabban azok az ismeretlen szentírók, akik a Mózesről szóló könyveket írták), 2500-3000 éve éltek. Sem ők, sem az olvasóik nem értették volna mindazt, amit mi is évtizedekig tanulunk az iskolában. Ezért Isten alkalmazkodott a világképükhöz, hogy az önmagára vonatkozó teológiai igazságot kinyilatkoztassa. Nem ők voltak ostobák, hanem te, ha egy tök más világban, tök más eszközöket napi szinten használva (lásd acido listája) mégis az ő világképüket próbálod valahogy alkalmazni.
I_Isti
2016. december 05. 14:39
Azt már nem is merem mondani, hogy internet valószínűen van a Mennyben, csak kissé kifinomultabb: ugyanis az ott élők kommunikációs képességét minden bizonnyal nem korlátozza a tér és az idő, ezért valószínűnek tartom, hogy mai internet - beleértve az összes kretén videomegosztó csatornát, meg a nagytesv'ér facebook-ot, meg a mégnagyobbtes'vér google-t is csak egy nagyon halvány árnyékszerű utánérzése a mennyei kommunikációs formáknak, nomeg a Pál apostol által is említett "színről-színre" látásnak... :D Másrészt ugye mivel TE nem voltál tanúja annak, hogy mi volt "kezdetben" ezért a szemtanú bizonyosságával nem állíthatod, hogy 1) nem volt "kezdetben", (amiről egyébként nincs kinyilatkoztatva, hogy 5777 évvel ezelőtt volt), 2) nem állíthatod azt sem, hogy ez a "kezdetben" nem úgy volt, ahogy azt az a személy, aki viszont részese volt a "kezdetben"-nek -- kinyilatkoztatta olyan embernek, akinek éppen ki akarta nyilatkoztatni. Meg az egész illogikus volna, ha Isten az evolúciót alkalmazta volna a jelenlegi világ létrehozásához, akkor miért ne monda volna el mondjuk Mózesnek, akinek ennél sokkal durvább dolgokat is elmondott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik