Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Szent Pál is megírta...
2016. október 31. 17:48

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” – így kezdődik az az ima, amit Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írt Orbán Viktorért. Az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell a kormányfőért imádkozniuk.

Imát írt Orbán Viktorért Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes: egyúttal imalánc is indult. A csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell Orbánért imádkozniuk. Az ima így kezdődik: „Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől”.

Az Új Szó megszólaltatott több felvidéki magyart, köztük papokat, akik már csatlakoztak az imalánchoz. Az ipolysági Varga János például úgy vélte: „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz.

Szlovákiában az ipolybalogi plébános, György Ferenc indította a láncot, aki Ausztriából kapta az imát. „Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” – mondta a pap az Új Szónak.

Egy másik plébános és egyházjogász, Szlávik Antal a lapnak arról beszélt: az ilyen imaláncokhoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, és bárkiért lehet imádkozni. Ettől függetlenül Szlávik nem tud arról, hogy a hívek tömegesen bekapcsolódtak volna az imaláncba. „Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne” – tette hozzá.

A Szlovákiai Püspökök Konferenciája a lap megkeresésére elmondta: magánkezdeményezésnek tartják az imaláncot.

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/26109


Összesen 360 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintAzon kívül, hogy a "be" igekötőt egybeírjuk (pl: befostál, bepisiltél)
pánikba esni nincs okod, mivel a XXI. században az Egyesült Királyság himnusza a "God Save the Queen".

"...To sing with heart and voice:
God save the Queen!"


Igen, hogy legyen ereje a TTIP-t is aláírni...a nemzet boldogulására.


Mi lenne , ha néha gondolkodnál? Egyedül, szellemi mankó nélkül? Persze ez mindig bonyolultabb.


Az utca hírmondója akkor is Lópici Gáspár. (6 par.)


Hámondjuk Szent Pál azért a római császárért szólított föl imádságra, akinek az emberei akkorra már többször börtönbe vetették, és végül lefejezték.

Ha a derék bencés Gyurcsány Ferencért írt imádságát is olvashatnám, elgondolkodnék a csatlakozáson. Az egyszer biztos, hogy Orbánra ráfér, hogy imádkozzanak érte. De nem ő az egyetlen...


A mai ember
- nem látja a helyes utat
- nem tud másokat karjába zárni, hogy megvédje, mert védtelen a "gonosz cselvetésétől".

Orbán Viktor nélkül az ország védtelen.

Most pedig lehet ordibálniuk mindazoknak, akiket a gonosz fizet.


A CETA aláírása egy történelmi vízválasztó vonal. A nemzet megmaradásában érdekelt gondolkodó emberek számára ez egyenlő a hazaárulással.

Ezzel egy új időszámítás kezdődik, persze nem a lakájok agyában.

Válaszok:
C.Dömötör | 2016. október 31. 20:51

ezt az imalancot valahogy össze kellene hozni a birkamenettel, hadd röhögjön még jobban a fél világ
Az ipolysági Varga Jánosnak meg üzenem, hogy ne pofazzon bele egy masik orszag ügyeibe.

Válaszok:
illesl | 2016. november 1. 09:13

Imádkozzunk végül a befektetőkért is, akiket előre feloldoztunk minden bűnük alól. Imádkozzunk értük, hogy szándékaik mindenkor tisztességesek legyenek. Azon befektetőkért pedig különösen, akik a CETÁ-t és a TTIP-t szorgalmazzák, hiszen akik nem szorgalmazták, azoknak a lelkiismerete inkább tiszta. Imádkozzunk vezetőinkért, hogy a kölcsönös és azonos mértékű előnyök alapján állapodjanak meg bárkivel. Végül őrizkedjenek a sátántól, jelenjék az meg bármely alakban, csábító démon, vagy befektető képében.


Érdekes ez az imaszöveg.
Vallásos emberek tulajdonképpen minden vezetőre elmondhatják:jó úton járjon,Isten védje meg a belső és a külső veszedelmektől,hogy a hit útján maradjon és betölthesse a hivatását.

De mire föl egy imaláncban a tegezés?


Megjegyezném ennek a neonáci bérkommentelőnek, hogy Vona miniszterelnöksége esetén, ami a akár 500+ forintos eurót, és hónapokon belül borítékolható gazdasági csődöt hozna, valószínűleg további, milliós nagyságrendű kivándorlást eredményezne.

Válaszok:
Punksnotdead | 2016. november 1. 09:37

Ez nagyon jó kezdeményezés , csatlakozom .


Ami azt illeti: Ráfér az ima.

Természetesen csak úgy hiteles a hívek imája a felsőbbségért, ha nem vonják meg tőle az őszinte prófétai szót és intést sem.

A kettőben együtt van erő, és a kettő együtt válik hasznossá, áldásossá a nép számára.


Szerinted inkább átkozni kellene?

Válaszok:
kukagyerek | 2016. november 1. 09:28

És szerinted mi a véleménye a Teremtőnek az egészről. Ha ugyan hiszed, hogy létezik.


Tartok attól, h. ez részben azért is van, mert kevesebb a szülőképes korú nő, másfelől ennyi anyagi segítséget a gyermeket vállaló dolgozók még sohasem kaptak, ami nagyon helyes.


Kiváncsi lennék, hogy György Ferenc plébánosnak mennyi hazai közpénz tolt a fidesz erre a baromságra...


Csaxólok:

Én anno imádkoztam Feriért is, hogy döntései ne tudjanak jóvátehetetlenül ártani a népnek, és hogy derüljön napfény mindenre, amit terveznek, gondolnak, tudnak.

Mindig érdemes azért imádkozni, hogy derüljön ki a szívek indulata, mert az igazság Istene ezt szívesen megadja, ha hajlandóak vagyunk kérni.

Szerintem Őszöd sok ember könyörgésére volt válasz: hatalmas igazságbeszéd és vallomás. Ja, hogy politikailag nem élte túl sem a "böszme ország" miniszterelnöke, sem a néha nagystílű gonoszságból a szánalmas aljasságba süllyedt pártja? Az már vele jár. És nem mondanám, hogy nem éreztem mélységes elégtételt - a köteles szánalom mellett.


Ha a hívek imádkoznak a jelenlegi miniszterelnökért, és nem rajongásból, hanem kötelességből teszik, akkor felkészülhetünk arra is, hogy "lelepleződnek" azok a dolgai, amik távol tartják az áldást a nemzettől. Ha pedig kiderül, el kell számoltatni.

Hívő keresztényként ezt vállaljuk.

U.i: Továbbra is imádkozom a Feriért. Csaxólok!


Ennek semmi köze a nemzetegyesítéshez, s a legcsekélyebb módon sem visz közelebb hozzá.
Sajnos az az EU-ban élünk? Nyugi, a fidesz nem fog kilépni a ti kedvetekért s amíg jönnek a források.
Javaslom, a résztvevők imádkozzanak pl az MNB alapítványokért és a központi költségvetés br. adósságállományáért...


Hát akkor rajta.

De tudnod kell, hogy az átoknak is két vége van, az egyiket te fogod, az terád hat.

Válaszok:
kukagyerek | 2016. november 1. 09:46

Ezt a "hírt" nagyon elítélendő volt szemlézni, különösen halottak napján.

Kühár Ede nyugodjék békében.

A mandi meg figyeljen egy kissé jobban oda.

Az egyéni imádkozás magánügy. Az ország vezetőiért, a köznek megfelelő döntéseikért imádkozni elfogadott, az abban hívő számára teljesen normális döntés.

Nem kötelező, még toleránsnak lenni sem, de mint tudjuk, mindennek VAN következménye, a nyílt gyűlölködésnek, gúnynak is.

Aki ebben az egészben nagyon nem hisz, az szerintem legfeljebb a csodálkozásának adhatna hangot, de minek?

Azt is lehet mondani, h. egy ilyen imalánc egy önkéntesen csoportosuló közösség magánügye.

Nagyon nagy csapda a saját magunkból kiindulva általánosítás.

Nyilván van egy szűk kör, amelyik az Orbán kormánnyal nagyon jól járt. De soha ennyit a gyermeket vállaló dolgozók NEM kaptak, az ország egészében mintha épülne-szépülne, legalábbis nagyon sok mindennek örülhetünk, ellentétben az előzőkkel.

Múlt héten voltam az Erkelben, egy fantasztikus Bohéméletet láttam. Az Erkelt bezárták s el akarták adni.

Hazafelé megcsodáltam a 4-es Metrót, a Demszky vezetés giga beruházását, az Erkelből kiömlő tömegen kívül egy-két utas volt. Egyébként szép, mint a Kőröshegyi völgyhíd. Itt már az ima sem segít.

Válaszok:
kukagyerek | 2016. november 1. 10:17

Ha a hívő hivei szerint ez használ, akkor természetesen csinálják. Az, hogy Ki miért és Kiért imádkozik az abszolút magánügy.


No meg nyilván nem véletlen, hogy nem Magyarországról hanem külföldről indult az imalánc.

A szomszéd rétje mindig zöldebb...


"Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől”

---- néha nekem is eszembe jut, de a fentit ilyen értelemben szoktam mantrázni: Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselekvéstől”Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó