„Egy tizenöt perces istenélmény miatt lettem pap?”

2016. október 26. 19:53

Pál Feri atya, a népszerű katolikus pap, D. Tóth Kriszta műsorában mesélt megtéréséről, hivatásáról és válságairól is.

2016. október 26. 19:53

D. Tóth Kriszta Pál Feri atyát vitte munkába az Elviszlek magammal című műsor legújabb adásában.

A közkedvelt katolikus pap az út során elmesélte: egyáltalán nem hívő családból származik. Előbb beszélt buddhista szerzetessel, mint katolikus pappal. Megérése sem egy hirtelen pillanat, inkább egy folyamat volt. 22 éves korában azonban már eldöntötte, hogy pap lesz.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2021. május 07. 00:59
A papok paposkodnak, ajtatosak, kozuk nincs a valosaghoz. Ferinek van. Ezert szeretik azok is, akik nem hisznek.
ancilla
2021. május 07. 00:59
"egyáltalán nem hívő családból származik. Előbb beszélt buddhista szerzetessel, mint katolikus pappal." Nem bántásként mondom, de ez meg is látszik rajta. Nagyon más, nagyon nem érzem papnak. Biztosan sok mindenkinek mutat irányt, meg stb. Én nehezen viselem... dehát valószínűleg nem is nekem van rá szükségem.
zarkakis
2020. november 24. 17:15
Elnézést, de hogy milyen pap, azt talán a mindenkori plébániáján lenne érdemes kifürkészni. Nem nehéz: Babér utca. Elmenni egy szentmisére, Uram bocsá, bemerészkedni hozzá a gyóntatószékbe (a honlapjukon minden fent van). Esetleg az ottani helyi hittanokba, egyéb plébáiai programokba beleszagolni. Ki fog derülni, hogy teljesen "szabályos" pap, csak nem papkodik, ezzel tud megszólítani egy csomó embert. A mi plébániánkon 4 évig volt, meghatározó élménye az életemnek. :-)
acido domingo
2017. március 10. 20:29
A kérdés az, hogy Krisztus szolgálata van-e az élete középpontjában. Ha igen, akkor jó a 'szokatlanság', ha nem, akkor úgyis a helyére kerül majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik