A pápa azonnali tűzszünetre szólít fel Szíriában

2016. október 12. 12:50

Ferenc Pápa a szíriai konfliktust érintő eddigi leghatározottabb felszólalásában szerdán azonnali tűzszünetre szólított fel a civilek és elsősorban a gyerekek evakuálása érdekében.

2016. október 12. 12:50

Szeptemberben egy egyhetes tűzszünet után újrakezdődtek a harcok Szíriában humanitárius katasztrófát okozva. 

A sürgősségre való tekintettel megújítom a kérésemet, esedezve azoknak akik felelősek, egy azonnali tűzszünetre, amit fenntartanak és tiszteletben tartanak, legalább annyi ideig, ami szükséges az evakuálására a civileknek, különösen a gyerekeknek, akik még mindig a kegyetlen bombázások fogságában vannak.”

A pápa vasárnap a Vatikán szíriai nagykövetét, Mario Zenari érseket bíborossá nevezte ki, ezzel is kifejezve a katolikus egyház aggodalmait Szíriáért.  Pápai nunciust az egyház közelmúltjának történetében nem neveztek ki bíborossá – számol be a Reuters.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. november 01. 01:25
Marhára nem ér semmit, ha az amcsik nem akarják. Márpedig nem hajlandók tárgyalni róla.
quiet
2016. november 01. 01:25
Na, jólvan ! Innen már csak egy lépés, hogy a naponta százasával a Földközi tengerbe vesző migránsok miatt az embercsempészet és a migrációra felbiztatás ( ugye , George bácsi ) azonnali megállítására is felszólítson.
polnemkor
2016. november 01. 01:24
A Heti Válasz eheti(meglepően korrekt) írásából: "Az enklávéban ragadt civileket a szír hadsereg kiengedné humanitárius korridorokon keresztül, de a felkelők nem hagyják őket távozni, mert élő pajzsként tudják őket felhasználni. Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai megbízottja szabályosan könyörgött a Nuszra fegyvereseinek, hogy hagyják el Kelet-Aleppót, békésen távozhatnak, és azt mondta, biztonságuk garanciájaként személyesen velük tart, felszáll a buszokra. Hasonló evakuációkra a szír hadsereg már lehetőséget adott más területeken, rendben lezajlottak – a nuszrások azonban elutasították Mistura ajánlatát."
Csigorin
2016. november 01. 01:24
Erdekes, Ukrajna eseteben nem ilyen erzekeny...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik