Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Pápák
2016. szeptember 8. 15:45

Igenis egészségügyi okokból és nem külső nyomásra mondott le a pápaságról XVI. Benedek – erről maga a volt egyházfő beszél egy most megjelenő interjúkötetben. Benedek dicséri utódát, Ferenc pápát; elismeri, hogy van intrika a Vatikánban, de nem csak erről szól az egyházi állam; és arról is beszél: valóban volt meleglobbi a Vatikánban, de ez egy pár fős csoport volt, akiket fel is oszlattak.

A német katolikus egyházat szellemtelen bürokrácia uralja a hit lendülete helyett XVI. Benedek expápa szerint, aki egy most kiadott interjúkötetben beszél erről – írja a FAZ. Benedek szerint egy jól beágyazott és jól fizetett katolicizmus működik Németországban, és az egyházat egyfajta szakszervezetként működtetik. 

Lapértesülések szerint Benedek jóváhagyást kért és kapott Ferenc pápától ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt kifejthesse a véleményét. Benedek pozitívan nyilatkozik Ferenc pápáról: szerinte utóda ugyan máshová teszi a hangsúlyokat, de nincsenek ellentmondások. Benedeknek tetszik Ferenc szívélyes kapcsolata az emberekkel.

A kötetben Benedek tagadja, hogy vatikáni intrikák következtében lépett volna vissza a pápaságtól. Szerinte akkor lépett vissza, amikor minden rendben volt. Azt is tagadja, hogy külső nyomásra kellett volna lemondania. Benedek megerősíti: egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, amit azóta is helyes lépésnek tart.

Benedek elismeri, hogy van intrika a Vatikánban, de az egyházi állam nem csak erről szól. „A rossz halak is a hálóba akadnak” – mondja. 

A volt pápa arról is beszél: valóban volt egy „meleglobbi” a Vatikánban, de valójában csak négy-öt fős volt a csoport, amit fel is oszlattak. 

A pedofil ügyek kapcsán úgy fogalmaz: nem sikerült megtisztítania az egyházat a piszoktól úgy, ahogy azt szerette volna, de több száz pedofil papot így is eltávolított az egyházból.

 

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/24498


Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEz valóban érdekes, hogy Benedek pápa mostanában szólal meg, amikor is Ferenc pápa politikája (nagypolitikája) elég sok hívőben meghökkenést szült.

Ezt tetézi az, hogy az egészségügyi okokból lemondott Benedek pápa láthatóan jó egészségnek örvend. Hogy a fenébe tudna egyébként nyilvános nyilatkozatot tenni?

Szóval ez így egyre rosszabbul néz ki!

Válaszok:
brabant89 | 2016. szeptember 9. 11:10
delphinus | 2016. szeptember 30. 22:37

Ez óriási: feloszlatták a vatikáni meleg-lobbyt:)))

Most akkor mit csinálnak?

És az volt velük a legfőbb baj, hogy összejártak?

Eddig azt gyanítottam, hogy Ferenc az ellenpápa. Na de most...

És a Katolikus Anyaszentegyház ezt is túl fogja élni.


Arra figyeljen elsődlegesen mindenki, hogy mit mond maga Krisztus.

Arra figyeljen mindenki, hogy mit mond maga Ferenc pápa és mit mond maga XVI. Benedek, ne arra amit mások szerint gondolnak.

II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápa közös nevezője Krisztus, Ők ugyanazon nyelvet beszélték/beszélik és ugyanazon cél irányába haladtak és haladnak, egységben.

Krisztus egyházának megosztása nem Jézus, az egyház földi helytartóinak támadása nem a világosság szándéka.

Válaszok:
hhonor | 2016. szeptember 8. 18:13

(Krisztus földi helytartóinak...)


Nem. Masodallasban papa.


Benedek pápa kiváló ember , szuper-profi teológus , sokat szenved is nem csak az egyházért , hanem az egyháztól is . Mindenki figyelmébe ajánlom egyik csodálatos gondolatát , mert mindenkinek szól : jó , hogy bűnös az egyház , mert így nekem is helyem van benne ! Az Úr Jézus nem elítélni , hanem megmenteni és hívni jött a bűnösöket , vagyis minket , embereket !

Válaszok:
VakzKommondor | 2016. szeptember 8. 21:37

Ferenc pápa a migráns kérdésben szerintem óriásit téved , de az első pápának , Péter apostolnak is voltak súlyos melléfogásai , s mégis - az Úr kegyelméből - kőszikla lett . Így van ez Ferenccel is ....


Majd jön Zsóti, és neki is ellátja a baját!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó