Fidesz: Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás

2016. szeptember 7. 16:04

Megdöbbentette a Fideszt a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozását fogadó kritika az ellenzék részéről. A kormánypárt szerint ma a vallásuk miatt megölt emberek közül ötből négy ma keresztény.

A Fidesz szerint a kereszténység ma a legüldözöttebb vallás és megdöbbentőnek tartják a „balliberálisok” hozzáállását a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásával kapcsolatban.

Előzőleg V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta, az államtitkárságot csupán propagandacélokból hozzák létre, amely valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik.

A Fidesz erre reagálva szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a balliberálisok gazdasági bevándorlók tömegét akarják beengedni és betelepíteni, az üldözött keresztények megsegítése ellen viszont azonnal kikelnek. Hozzátették: öt, vallása miatt megölt emberből négy keresztény, a szélsőséges vallási ideológiák és azokat követő terroristák keresztény emberek millióinak életét veszélyeztetik.  

A keresztény Európa közepén Magyarország kormánya – mint fogalmaztak – példaértékű döntést hozott azzal, hogy egy önálló kormányzati egységet hoz létre, amellyel segíteni kívánja az üldözött keresztényeket és humanitárius akciókat kíván szervezni számukra.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/24468