Ez az ember miért mosolyog a halála előtt pár másodperccel?

2016. augusztus 21. 20:02

Közvetlenül a lövés előtt Martín Martínez Pascal rámosolygott a fotót készítő köztársasági Hans Guttmanra, aki még pár képet készített az atya halála előtt.

2016. augusztus 21. 20:02
777

„A polgárháború kitörése után kimentette a felszentelt ostyákat a kápolnából, ezt követően pedig bujkálni kényszerült a hegyekben és a környező tanyákon.

Kis idő után a köztársasági csapatok fogságába került, akik börtönbe vetették, de papi szolgálatát itt is tovább folytatta, kiszolgáltatta az Oltáriszentséget a rabtársainak és aki kérte, annak a bűnbocsánat szentségét is a gyónás keretein belül.

Amikor eljött kivégzésének a napja, feltettek neki két kérdést, miszerint szeretne-e háttal állni a karabélynak, amire nemmel válaszolt, valamint, hogy kíván-e mondani még valamit a halála előtt? Erre Pascal atya így felelt:

»Csakis áldásomat adom rátok, azért, hogy a Jóisten ne vegye számba a szörnyűséget, amelyet elkövettek.« Majd elkiáltotta magát: »Éljen Krisztus Király!«

Közvetlenül a lövés előtt Martín Martínez Pascal rámosolygott a fotót készítő köztársasági Hans Guttmanra, aki még pár képet készített az atya halála előtt. Semmi félelem, semmi bánat, csupán a megnyugvás végtelen érzése és az Istenbe vetett hit öröme látszik a szemében.

Pascal atyát 1995. október 1-jén avatta boldoggá Szent II. János Pál pápa, aki augusztus 18-át jelölte ki emléknapjának. Boldog Martín Martínez Pascal, imádkozz érettünk! Éljen Krisztus Király!”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 10. 19:17
Mert alátámasztja a skorpió és béka esetét. (Nem tehetek róla ilyen a természetem)
teljesenertelmetlen
2017. február 16. 08:31
Na ezért kell nagyon vigyáznunk azokkal, akik a köztársaságot bunkósbotként használják, és "vissza akarják állítani"...
Gombóc XVI. Artúr
2016. szeptember 18. 14:15
Hogy miért mosolygott? "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek..."
ottapont
2016. szeptember 18. 14:15
'Nagyon kemény ez a fénykép.' Hiába no, a szemek nem hazudnak. Több kevesebb erőfeszítéssel a mimikán, testbeszéden is lehet uralkodni, de a tekintet mindent elárul. “A test lámpása a szem. Ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz, de ha a szemed gonosz, a tested is sötét lesz. Vigyázz tehát, hogy a benned lévő világosság sötétséggé ne legyen!” Viva Cristo Rey! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik