Ferenc pápáról – válasz B. Zsoltnak

2016. augusztus 08. 08:22

Ferenc Pápa üzenetei azokhoz intéződnek, akik magatartásukkal, életvitelükkel Jézust szeretnék követni. Akkor is, ha nehéz.

2016. augusztus 08. 08:22
Sallee-Kereszturi Barbara
Vinoport

Nem, eddig még nem reagáltam B. Zsolt „cikkei” közül egyikre sem. Most megteszem, mert tünetszerűen tükrözi a NAGY FÉLREÉRTÉST, ugyanis:

Ferenc Pápa nem B. Zsoltnak üzen, bármelyik témát vesszük is, menekültügyekben sem. Ferenc Pápa a Katolikus Egyház feje, Krisztus helytartója, Péter, a tanítvány (a szikla) utódja, keresztény, így ő elsősorban a katolikus hívőkhöz és a Jézus Krisztust szeretőkhöz és követőkhöz szól. Ferenc Pápa üzenetei azokhoz intéződnek, akik magatartásukkal, életvitelükkel Jézust szeretnék követni. Akkor is, ha nehéz.

Tehát (ha csak B. Zsolt ismert megnyilvánulásait vesszük alapul) nyilvánvalóan Ferenc Pápa nem B. Zsoltnak üzent, aki ez ügyben így akár nyugodtan felmentve érezhetné magát mindenféle írnokhatság alól. (És mellékesen nem, B. Zsolt nem értelmezte helyesen Ferenc Pápa szavait.) Hogy egy B. Zsolthoz illő hasonlattal éljek – és nehogy félreérthető legyek, nem a személyek közt húzok párhuzamot: amikor Orbán Viktor riogat a „migránsokkal”, nem nekem üzen (nem is Brüsszelnek), hanem a nem informált, feltételezhetően Fidesz-KDNP szavazóknak. Sajnos, a Pápához hasonlítva fordított előjellel.

A Jézust nem elfogadókkal és nem követőkkel való kapcsolatok mikéntjére is megvan Ferenc Pápa és minden keresztény hívő (bevallottan nem könnyű) receptje, hiszen ez nem titok, mi is az Evangéliumból és egymástól tanuljuk, és folyamatosan próbáljuk megvalósítani. (Lk 6,27-36. Jézus tanítása: 27 „Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket”)

Nem baj tehát, ha mindez furcsa B. Zsolt számára, hiszen nem lehet könnyű elfogadni azt, amit biztosra vehetünk, hogy bár B. Zsolt gyűlölködik, őt is szereti Ferenc Pápa. Én ezt az erényt még sajnos nem tudtam magamévá tenni, mint oly sokan hazánkban sem, de igyekszünk. Talán ezért ennyire dühös B. Zsolt.

 
Sallee-Kereszturi Barbara
Humánökológus
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. augusztus 25. 10:13
Talált süllyedt. Persze nem reménykedem, hogy B. Zsolt hivatásos gyűlöletkeltő ebből megért akár egy szót is...
balbako_
2017. március 10. 19:17
Akkor áldozzuk fel a humanizmus oltárán a kereszténységet, az európai kultúrát, az európai életet. Hát nem!
koronaszepe
2017. február 15. 22:08
Ezt az àlyzent, cinikus faszt...
tango47
2016. november 10. 17:32
Sokan visszaéltek már Jézus nevével. A posztoló is ezt teszi, amikor csak egya olvasata van Jézus elveiből. Íme a másik: "Elközelge húsvét és felméne Jézus Jéruzsálembe a templomba És ott találá ökrök, juhok, galambok árusait, És ott terpeszkedtek a pénzváltók. És kötélből ostort fonván kihajtá őket a templomból, Mind az ökröket, mind a juhokat, mind kihajtá Kavarog a barom, szalad a sok juh, Szalad a sok árus, kavarog a barom. És a pénzváltók pénzét szerteszórá, És asztalaikat feldönté. És a pénzváltók sok pénzét szerteszórá, És kötélből ostort fonván kihajtá őket a templomból,..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik