Muszlimok a keresztény pártban

2016. augusztus 06. 10:13

A jövő tartogathat bármit, egy azonban már most biztos: a migránsbarát politika megmutatja azokat a belső ellentmondásokat, amelyek kérdésessé teszik morális ítélőképességüket. Az integráció egybemosás lesz, a „keresztény” jelző csupán egy cuki-c-betű.

2016. augusztus 06. 10:13
Jakab-Köves Gyopárka
reposzt

„A CDU ma már úgy jelenik meg a médiában, mint a migránsok pártja. Gyakorlatilag elébe mentek annak az időnek, amikor a nemrég érkezett, vagy jelenleg érkező migránsok egykor egy komoly választóréteget jelentenek majd Németországban. Nem kellett hozzá sok szofisztika, hogy a CDU-ban, tehát a keresztény-nevet viselő pártban lévő muzulmánok elmondhassák, miért érzik magukat odatartozónak.

Persze elemzőkben felmerül a hitelvesztés lehetősége ezek után. Az nyilvánvaló, hogy a CDU mint történelmi örökségét cipelte magával a »keresztény« jelzőt annak különösebb belső hatása nélkül. Mégis, abban a pillanatban, amikor a még több választó megnyerése érdekében a politika félreteszi legalapvetőbb jellemvonásait, meghatározó identitását, felmerül a hiteltelenség és morális vétek gyanúja. Ami most történik Németországban, tűnhet úgy, mint játék a szavakkal. Valójában a választás megnyerésén túl beláthatatlan következményekkel jár az az erkölcsi válság, ami külső szemlélő számára kitűnik. Az AfD, azaz Az Alternatíva Németországért már ott van az elit politika sarkában. A választó frusztrációja óriási előnybe hozhatja a szélsőséges jobboldali, migrációellenes pártot. A szélsőségesség előretörése, illetve a középpárt meggyengülése óhatatlanul vezet a bizonytalansághoz, hiszen már most sem tudják rendesen kezelni a Németországra szakadt problémákat. Egy meggyöngült kormánypárt még kevesebb erővel tudna biztonságot adni polgárainak. És igen, ma már egyre többen mondják ki, hogy emberileg nézve nincs kizárva a polgárháború lehetősége.

A jövő tartogathat bármit, egy azonban már most biztos: a migránsbarát politika megmutatja azokat a belső ellentmondásokat, amelyek kérdésessé teszik morális ítélőképességüket. Az integráció egybemosás lesz, a »keresztény« jelző csupán egy cuki-c-betű. Talán nem véletlen, hogy a Midu nevű muzulmán munkacsoport idézett szóvivője, egy huszonéves fiatal, korábban a következőt nyilatkozta egy rádióadásban: »Sz*k az egész integrációsz*rra, k*ra nem érdekel.«

Ha nem a hivatalos és tökéletesen polkorrekt nyilatkozatokat olvasom, hanem az átlagpolgár reakcióit, akkor a felháborodáson túl megmutatkozik egy józan, de következetes hang, amely megtiltaná a »keresztyén« jelző használatát azoknak a pártoknak, amelyek nem »keresztények«. Legalább ennyi maradjon meg, ennyi tisztaság és méltányosság azokkal szemben, akik valóban Krisztus követői.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 10. 19:17
A keresztény szó már régen kiüresedett Európa nyugati felén. Most fog megtelni tartalommal, iszlám tartalommal.
Nemzeti Együttbűnözés
2016. augusztus 16. 13:36
Arlet Jidókám! Hirtelen mekkora katolikus tisztelő lettél! Amióta a pápa a ti nótátokat fújja! Bezzeg a Tilos rádióban KARÁCSONYKOR !!!!!!!! még ki akarta a fajtád irtani az összes keresztényt!
Amondó
2016. augusztus 16. 13:36
A következő pápa már alighanem muszlim lesz. Odáig nem jutunk el, hogy a választásokon a muszlim szavazatok jelentenék a mérleg nyelvét, mert addigra már maga a választási és az egész politikai rendszert is a realításokhoz igazítják. Például csak a mohamedánoknak lesz választójoguk.
robag
2016. augusztus 16. 00:40
Úgyfest valóban eljön az idő mikor a valódi nyugati fehér emberek (franciák, németek, stb..) fognak hozzánk betelepülni (menekülni). Csak hozzák magukkal a pénzüket is, hogy mi is jól járjunk velük :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik