A migráció és a ferenci elgondolás

2016. augusztus 05. 17:59

Ha minden vallás egyformán jó, békeszerető, toleráns, igazságos, szerető és jólétteremtő lenne, mi a csudáért jött volna el külön Jézus? Hogy feltalálja a meleg vizet, kihegyezze a zabszemet, felpumpálja a vonatkereket, meghámozza a léggömböt?

2016. augusztus 05. 17:59
Vértes László
Talita

„Először is, legyünk őszinték: ha minden vallás egyformán jó, békeszerető, toleráns, igazságos, szerető és jólétteremtő lenne, mi a csudáért jött volna el külön Jézus? Hogy feltalálja a meleg vizet, kihegyezze a zabszemet, felpumpálja a vonatkereket, meghámozza a léggömböt? Ha ennyi lenne Jézus hozzáadott értéke az emberiség számára, mi a csudáért akarnánk követni? Miért pont Őt, és nem bárki/bármi mást? Ne hamukázzunk kegyesen, a keresztények beszéde legyen igen-igen és nem-nem.

Jézus eljövetele úgy hatott az ókori világ problémáira, mint az antibiotikum a hagyományos baktériumokra. A judaista Messiás hatása az erkölcsre és a társadalmi igazságosságra csodálatos, elképesztő és túlbecsülhetetlen. Csakhogy egy idő múlva rezisztens baktériumok is megjelentek. A rezisztensek mind későbbiek az antibiotikumnál, kis dózist kaptak belőle, túlélték, és beépítették utódaikba tanulságként. Rájuk nem hat az antibiotikum, akár erősödhetnek is tőle.

Aki az anyagot a ventilátorba dobálja, vagyis a háborút szító szekuláris-cinikus nyugati csoport, rezisztens a kereszténységre. Aki a civilek elleni merényleteket megrendeli, vagyis a kőfasiszta muszlim parancsnokság és szimpátiaköre, szintén rezisztens. E két csoport ellen hagyományos antibiotikumkúrát javasolni naiv háziorvoshoz, és nem tiszti főorvoshoz illő elképzelés.

Szerencsénkre Jézus nem egy konkrét antibiotikum készítményt hozott az emberiségnek, hanem olyan komplex problémaorvoslati protokollt, amely minden kihívást, így a multirezisztenciát is képes kezelni. A komplex protokoll az Újszövetségben olvasható: legyünk szelídek, mint a galamb, okosak, mint a kígyó; a tálentumainkat, többek között az eszünket, ne ássuk el, hanem kamatoztassuk. Jézus komplex módszerével a világ összes feladata megoldható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2016. augusztus 29. 20:58
A Talitán elolvasva a teljes cikket, tökéletesnek tartom Vértes Úr értékelését. Szerintem a Pápa csak a szívét használja, de amit az esze diktál /?/ azt figyelmen kívül hagyja. Egyébként is hiányolom a Pápa megnyilvánulásaiból, hogy amikor korunk alapvető gondjaira /például a globális pénzvilág népnyomorító cselekedetei, a gyermekek kizsákmányolása a gyermek munkával,stb/ ejnye-ejnye nyilatkozatot tesz, azt nem követi semmilyen-akár a Bibliával alátámasztott, vagy Jézusra hivatkozó - dörgedelem! /Hivatkozva:Jézus és a kufárok találkozása a templomban és a rendbetétel/
Öreg
2016. augusztus 29. 20:57
Koromnál fogva már sok mindent megértem, de a fasisztázást egyre inkább az érvek hiányának tekintem.
Szúnyog
2016. augusztus 29. 01:41
Jó írás, de a fasiztázás marhaság. Mi közé ennek a hordának Mussolinihez?
raber
2016. augusztus 17. 00:47
Úgy kellett ez a cikk, mint éhezőnek a falat kenyér. Végre valami értelmes, logikus eszmefuttatás, a New Age maszlag helyett (hogy minden vallás egyforma, és mindenki szereti egymást, és örök világbéke). Hát igen, ennyi erővel szerethetnénk a húsevő baktériumokat is, azok is Isten teremtményei. Mi a fenének az orvosi beavatkozás? Melyik őrült hagyja beözönleni a kórokozókat és reménykedik a csodában? Mindent megtesz a szervezete megtisztítása érdekében, és reménykedik Isten segítségében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik