A pápa nem szereti Európát

2016. augusztus 04. 08:46

Úgy tűnik, a dél-amerikai pápa, az őslakosokkal lepaktáló ember, az egyértelműen balos politikai preferenciájú prelátus nem képes elfojtani a történelmi Európa-központúsággal szembeni ellenszenvét.

2016. augusztus 04. 08:46
Horaţiu Pepine

„Úgy tűnik, a dél-amerikai pápa, az őslakosokkal lepaktáló ember, az egyértelműen balos politikai preferenciájú prelátus nem képes elfojtani a történelmi Európa-központúsággal szembeni ellenszenvét, akkor sem, ha jól elrejti őket a keresztény jótékonykodás gúnyája mögé. Ferenc pápa valójában nem szereti Európát. De ez már nem is igazán számít ahhoz képest, hogy egy meglepően frivol diskurzusban az erőszakot relativizálja botrányos módon, és végső soron magukat a vallásokat.

Mi a valódi célja a katolikus egyház fejének? Mindezek a kijelentések csak egy bizonyosfajta politikai érzékenység kifejezései? De beszélhet a pápa úgy, mint bármelyik másik egyszerű ember, kedélyes légkörben osztva meg másokkal benyomásait?

Ferenc pápa nemrég megkapta a Nagy Károly-díjat a menekültekkel kapcsolatos »nyitott kapuk« politika támogatásáért. Akkor a keresztény jótékonyság és a bevándorlással kapcsolatos politika vegyítésével okozott meglepetést, most viszont, amikor olybá tűnik, mintha az iszlamista terroristák bűneit mentegetné, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a pápa tudatosan »hibázik«, hogy politikájával az új globális világrend jelentős szereplőjévé akarja változtatni a katolikus egyházat, mely csak akkor szökkenhet szárba, ha előbb minden bejáratott értéket és tekintélyt relativizáltak. A pápa valószínűleg a keresztény ortodoxia feláldozásával, elsőbbsége ő maga általi aláásásával akar biztosítani a katolikus egyház számára egy helyet a jövendőbeli globális »döntések asztalánál«.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 10. 19:17
Nem érti Európát. A kontinens ahonnan jött döntően migránsok által lakott - az ő felmenői is azok - akik a kiirtott őslakosok helyére nyomultak.
szeekely
2016. augusztus 19. 14:30
allah nem mas, mint a mennyei atya, a vilag teremtoje, jezus krisztus atyja, akihez a mi urunk imadkozott.
szeekely
2016. augusztus 19. 14:30
na de mi van, ha bejon neki? pl. sok magyar lany jar dubai-jozni, mert nagyon bejon nekik. lol!
szeekely
2016. augusztus 19. 14:30
figyu, ti tenyleg ennyire degeneraltak vagytok? a romai papanak nem az a dolga a ti s@ggeteket nyalja, hanem hogy jezus krisztus egyhazat vezesse a foldon. nemet muzulmanok jarnak jelenleg katolikus misere, szolidaritasbol. na ettol pattanjon meg az er abban a picike agyadban. lol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik