Mi a baj Ferenc pápával?

2016. augusztus 02. 08:38

Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond.

2016. augusztus 02. 08:38
Rod Dreher
American Conservative

„Hol kezdjem? Mondjuk a Crux-magazinból vett részlettel. A párhuzam a családtagjaikat meggyilkoló, megkeresztelt olasz katolikusok és a muszlim terroristák között, akik keresztényeket és másokat (köztük muszlimokat, akiket eretneknek gondolnak) mészárolnak le Allah nevében, őrületes.

Tudod mit, Ferenc? Az egész iszlám világban a muszlim férfiak lopnak, verik a feleségüket, átvágják a szomszédot, stb, nem azért, mert az iszlám azt mondja, hogy ezt kellene tenniük, hanem mert emberi lények. Ugyanígy van ez minden keresztény országban és a földkerekség minden társadalmában. Ami most épp terítéken van, az az, hogy muszlimok papokat gyilkolnak az oltárnál, szexrabszolgává tesznek nem muszlim lányokat, templomokat robbantanak fel, és a barbár gonoszság minden módozatát bevetik nyíltan és szabadkozás nélkül a vallásuk nevében. Az anyósát megölő, megkeresztelt katolikus esetében vagy a hívő muszlim esetében, aki ugyanezt teszi, nincs szó vallási motivációról. Ez teljesen esetleges erőszakos tettük szempontjából. Viszont az Iszlám Állam és támogatói terrorizmusa nyíltan az iszlám nevében folyik, amelyet a vallás őáltaluk adott magyarázata alapoz meg. 

Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond. 

Másodszor: Ferenc elképzelése, hogy a gazdaság, nem pedig a vallás áll az iszlám terrorizmus mögött, egyszerűen materialista hatásvadászat, és azt gondolnánk, hogy a pápa bőven felette áll, mintsem hogy maga is ebbe a hibába essen. A világ tele van reménytelenül szegény emberekkel, akik nem gyilkolnak papokat. A világ úgyszintén tele van reménytelenül szegény muszlimokkal, akik nem gyilkolnak papokat, nem robbantanak fel éjszakai klubokat, nem kaszálnak el embereket teherautókkal, stb. Ténylegesen a szegénység egyáltalán nem fontos tényező abból a szempontból, hogy ki válik a szalafi iszlám radikalizált követőjévé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. április 14. 01:05
Ferenc pápa eddig minimum egy jellemtelen "békepap" és egy ostoba celeb keveréke. Még javíthat, de sok esély nincs rá.
lautrec
2017. január 22. 20:40
ne lol-ozzál itt te idióta, olvasatlan, műveletlen tuskó! te beletörődsz, ha lemészárolják az anyádat, mert 400 éve embereket égettek Madridban?
kowecses
2016. december 26. 14:21
Ferenc összetéveszti a kopt keresztény menekülteket a szíriai fegyveres iszlám harcosokkal. Kopt : menekült Iszlám (harcos) menedékkérő : illegális bevándorló
Viator
2016. szeptember 05. 14:05
A probléma ott kezdődik, hogy Bergoglio se nem pápa, se nem katolikus. Nem pápa, mert megválasztása során a modernista/szabadkőműves főpapok előzetesen megbeszélték egymással, hogy rá fognak szavazni, miként azt Danneels bíboros nyíltan bevallotta. Innentől a választás érvénytelenen, a kánonjog szerint az összeesküvésben részt vevő bíborosokat az egyház köteles kiközösítéssel sújtani! Nem katolikus, mivel olyan kijelentései vannak, melyek ellentétesek Krisztus és az egyház tanításaival. Azaz eretnek, ez pedig önmagától beálló kiközösítettséggel jár. Már csak az a kérdés, hogy mindezek ellenére hogyhogy nem mozdították még el?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik