Kinek van szüksége a keresztényekre Európában?

2016. május 24. 13:54

Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól.

2016. május 24. 13:54
Karaffa Attila
Körkép.sk

„Míg nálunk kétkezi munkájából megélni alig-alig tudó egyszerű ember mindennapi gondokkal küzd, addig Brüsszel a migránsoknak ad lehetőséget. Jól van ez így? Még egy keresztény ember számára sincs rendjén ez az állapot. Az üldözöttekért mondott ima és jócselekedet nem válhat egy közösség, egy vallás kárára.

Salzburg katolikus püspöke, Andreas Laun például felszólította híveit, hogy a keresztények imádkozzanak a kényszer betelepítést ellenző FPÖ győzelméért, imádkozzanak a szabadságpárti elnökjelölt, Norbert Hofer győzelméért (aki alig néhány tized százalékkal végül alulmaradt). Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök korábban azt mondta, sokan nem menekültek, ez egy invázió. És bizony a katolikus vezető jól látta a helyzetet.

Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire. Ezen értékek elvesztése után bizony veszélybe kerülünk mindannyian Európában.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. július 27. 18:44
Ehhez a kereszténységnek a világon semmi köze sincs azt ugye tudja!
Total
2016. június 13. 13:56
A keresztényi értékek, életforma, ma már nem feltétlenűl a templomba járást meg Ferenc pápát jelentik! A keresztényi életforma az az, amikor tiszteljük az indivídumot, elfogadjuk azt hogy más valaki mást gondol, ( mindaddig amíg az nem próbál erőszakosan ránk kényszeríteni erkölcsünkbe ütköző dogmákat). Lefordítva,: ha a szomszéd Marika néninek nyitva van az ajtaja, akkor sem megyünk be, hogy felzabáljuk azt, amilye van, hanem akkor is bekopogunk én megvárjuk míg Marika néni kicsoszog az ajtóhoz. Na most ezek a "menekültek" ránk is törik az ajtót mégha zárva is találják azt...
KannibálTatárÚr
2016. június 13. 13:55
Szeresd FELEBARÁTODAT, mint önmagadat! Tehát nem a hódítódat. Toleranciát, sőt alkalmazkodást annak kell mutatnia, aki segítségre szorul. A munkakerülőnek nincs joga segítségért folyamodni. Munkáért folyamodjon! Minden vallás a saját hitét terjeszti, nem pedig a más hitűekét. Ezek a te pártfogoltjaid már lényegében megszüntették a keresztény vallást Törökországban, pedig a mult sz. elején még bőven voltak. Aki ide akarja őket hozni, az az európai kereszténység megszüntetését segíti elő. A keresztényeknek joguk van védekezni az iszlámosítás ellen. A muszlimoknak nincs joguk elfoglalni a keresztény területeket. Nem hallottam, hogy valaki is rettegett volna más világnézet miatt. Az elfoglalástól rettegünk. Ők sem segítették a gyarmatosítókat ilyen ökörségek felhozásával, mint te. Védekeztek, sőt megvédték magukat ellenük. Ilyen eszement indoklások ha igazságosak lennének, az egész világon anarchiát szülnének. Persze, nektek az anarchia a célotok.
paro
2016. június 10. 09:56
Mutass a keresztényeknek jó példát! Fogadj be a házadba és etess legalább 2 évig 10 menekültet! De úgy, hogy ez ellenőrizhető legyen. Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés neked!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik