Ferenc pápa üzent a menekülteknek: Ti ajándékok vagytok!

2016. április 19. 14:43

Ferenc pápa a római Astalli-menekültközpont létrehozásának évfordulójára küldött videóüzenetben bocsánatot kért a menekültektől, amiért a „társadalmunk elzárkózik” tőlük, és ajándéknak nevezte őket. A pápa szerint a menekültek hídként köthetik össze a távoli népeket, a kultúrákat és a vallásokat.

2016. április 19. 14:43

A menekültek nem terhet, hanem ajándékot jelentenek - mondta Ferenc pápa a menekültekről a jezsuita rend által működtetett római Astalli-menekültközpont létrehozásának évfordulója alkalmából kedden küldött videóüzenetében.

„Túl sokszor nem fogadtunk be benneteket! Teherként, problémaként, költségként kezelnek, miközben ajándék vagytok” – mondta a katolikus egyházfő. A pápa bocsánatot kért „társadalmunk elzárkózása és közömbössége miatt”.  Úgy fogalmazott, hogy a menekültekkel szembeni magatartást az a félelem okozza, amely szerint a társadalomban jelenlétük „élet- és mentalitás-változáshoz” vezethet. 

Ferenc pápa kijelentette, a menekültek mindegyike „hídként kötheti össze a távoli népeket, megteremtheti a különböző kultúrák és vallások találkozását, út lehet közös emberségünk újbóli felfedezésére”. Hozzátette: „mindannyian idegenek és zarándokok vagyunk ezen a földön (...) a közösen tett út kevésbé ijesztő”.

A fenállása 35. évfordulóját ünneplő, római székhelyű Astalli-központot a nemzetközi Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) tartja fenn. Évente több mint húszezer menekültnek nyújtanak segítséget csak az olasz fővárosban. Ferenc pápa 2013 szeptemberében látogatott el az Astalli-központba, ahol menekültekkel találkozott.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2017. április 26. 10:54
Te meg egy áruló féreg vagy, aki az egyházunkat bomlasztja. Takarodj, Feri!
Antigoné
2016. augusztus 03. 14:22
Küldött. Nem véletlenül mondatták le Ratzingert, a német pápát.
teljesenertelmetlen
2016. július 28. 22:53
Ügynök.
Vén Csataló
2016. július 11. 02:59
Ferenc. Elég a hülyeségből! Értem én, hogy a kereszténység üzenete, a jézusi üzenet globális, és a Föld minden lakójához szól. Értem én, hogy a szegényeket támogatni kell. De nem észrevenni, hogy ezek a mostani "menekültek" pont nem a hálás, alázatos, beilleszkedni vágyó fajtából valók, hanem épp ellenkezőleg az egész kereszténységgel szemben rendkívül agresszív, a jézusi üzenet elpusztítását örömmel támogató csoportról van szó, na ez már több mint hülyeség, ez bűnös felelőtlenség a meglévő nyájjal szemben. Báránynak hazudni a farkast - a pásztor feladatának elárulása! Jézus nem azt üzente, hogy az úgy tudjuk őt a legjobban követni, ha aktívan asszisztálunk önmagunk, családunk, gyermekeink fizikai és az általunk képviselt (pl. keresztény) értékrend szellemi elpusztításához. A menekült az viselkedjen menekültként. Például ahogy a magyarok viselkedtek 56-57-ben az ausztriai internáló táborokban, ahol a helyi rendet betartva türelemmel megvárták, amíg befogadták őket. És ahol befogadták őket, ott mindent megtettek annak érdekében, hogy beilleszkedjenek. A mostani "menekültek" ugyanazt a szemét, bunkó, gyilkos világot hurcolják magukkal mindenhová, ami elől állítólag menekülnek. És ahelyett, hogy kezüket-lábukat törve örülnének, hogy itt nem lövik őket agyon ha csak csúnyán néznek, inkább visszaélnek Európa békességet kereső kultúrájával és boldogan kiengedik magukból az otthon lefojtott bestális állatot. És eszük ágában nincs tiszteletben tartani a befogadók kultúráját. Sőt! Büszkén közlik, hogy meg akarják semmisíteni a befogadók kultúráját. olykor magukat a befogadókat is. Ezek NEM MENEKÜLTEK! Ezek támadó erők, ezek AGRESSZOROK! Ezek nem értemnek a szóból, ezek olyan kultúrában szocializálódtak, ahol CSAK AZ ERŐBŐL ÉRTENEK! Ahol a jogkövetés nem norma, hanem közvetlen, életveszélyes fenyegetéssel kizsarolt magatartás. Úgyhogy elég a hülyeségből elég a menekültek, meg ennek az európai szociális rendszerek lerablására beindult, munkakerülő söpredéknek az összemosásából. Mert ha hiszed, ha nem téged is le lehet váltani. Keserű lesz, ha a felháborodott, meggyalázott, dühös keresztények fognak ellened tüntetni a Szent Péter téren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik