Szíriai férfi is vitte a keresztet a római keresztúton

2016. március 26. 09:14

Nagypéntek este a római Colosseumnál kezdődött meg a Ferenc pápa vezette keresztút. A pápa római helynöke vitte elsőként a keresztet, tőle olasz családok, diákok és a világ minden tájáról érkezett hívek vették át. A tizenkettedik stációnál egy szíriai férfi vitte a keresztet, akinek a Szent Egyed katolikus közösség nyújtott menedéket.

2016. március 26. 09:14

Megkezdődött a Ferenc pápa vezette keresztút nagypéntek este a római Colosseumnál. Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke vitte elsőként a keresztet a Via Crucis keresztútján.

A második stációnál a római Postiglione család négy - hat és tizenhárom év közötti - gyerekkel, a harmadiknál egy kerekesszékes beteg ápolói kíséretében, a negyediknél egy másik olasz család, az ötödiknél a názáreti Szent Családról elnevezett olasz szakközépiskola hallgatói és tanáraik, a hatodiknál egy kínai és egy orosz nő, a hetediknél egy Paraguayból származó nő és egy boszniai férfi, a nyolcadik állomásnál egy ecuadori család, a kilencediknél egy ugandai nagymama és egy kenyai férfi, a tizedik stációnál egy mexikói férfi és egy közép-afrikai nő, a tizenegyediken egy férfi az Egyesült Államokból és egy nő Bolíviából veszi át.

A tizenkettedik stációnál egy szíriai férfi viszi majd a keresztet, akinek a Szent Egyed katolikus közösség nyújtott menedéket. A tizenharmadik stációnál a Szentföldön szolgáló ferences szerzetesek kerülnek sorra. Az utolsó stációnál ismét Agostino Vallini bíboros, a római egyházmegye helynöke viszi a keresztet. A Colosseum előtti tér teljesen megtelt a Via Crucist követő tömeggel. Ferenc pápa a Colosseummal szemközti Palatinus-domb teraszáról követi a stációkat, amelyek itt érnek véget. A meditációk megírását a pápa Gualtiero Basettire, Perugia-Citta della Pieve érsekére bízta. Az olasz érsek a mai szociális problémák iránti érzékenységéről ismert. A Vatikán honlapján közölt meditációk a passió jeleneteihez kapcsolódva aktuális problémákat érintenek. Közös témájuk a mai világban tapasztalható félelem és szenvedés.

(Fotó: Magyar Kurír / Vatikáni Rádió)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. május 11. 12:10
Szíriában az ottani keresztények sorsa szörnyű.
El Presidente
2016. április 13. 20:28
Sanszos, hogy egy szír keresztényről van szó.S ezt a libsi média úgy tálalja elénk, hogy "lám, lám, még az egyházatok is az integráció és befogadás pártján áll". Egyébként, én tényleg úgy gondolom, hogy a szíriai és iraki keresztényeket, a libanoniakkal együtt, valóban meg kellene védenünk, minden létező eszközzel.Akár ott, ha meg nem megy, őket tényleg be kellene fogadnunk. De csak aki keresztény. A többi, menjen amerre lát.
Inhaler
2016. április 13. 20:26
Egyébként abban az időben illetve az iszlám térhódításáig jóval több keresztény is élt a Közel-Keleten, értelemszerűen. Szíriában meg Egyiptomban is.
Inhaler
2016. április 13. 20:26
Azért is nehezen hihető, hogy muzulmán, mert akkor még nem volt ez a vallás. Mohamed korával kezdődik az iszlám, Krisztus után (570–632). Az óarab vallás több istenhívő volt. A Koránt is Mohamed halála után 20 évvel állították össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik