Így szól az Úr

2015. szeptember 14. 11:30

A Királyok Könyvének 21. fejezetéből magától értetődően következik a gyorstelepítésű drótakadály és a menekültektől való ösztönös irtózás. Ez Isten igéje, menjetek békességgel.

2015. szeptember 14. 11:30
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„És mitől lenne a keresztény teokrácia jobb, mint a saria? Miért érezné jobban magát a többség, amelynek egyik isten sem létezőbb a másiknál, viszont mindegyik nevében hajmeresztő hülyeségeket próbálnak letolni a torkán? És ami még fontosabb: mit nyernénk azzal, ha kialakulna egy militáns kereszteslovag-réteg, amely már nem a szabadság nevében veszi fel a harcot a muszlim vallási tébollyal és valóban ijesztő beilleszkedési zavaraival, hanem csak úgy, ultraságból, meg azért, mert hangokat hall?

Nem vagyunk semmivel jobbak, amíg mindent elhiszünk, amit a Bibliából vezetnek le. Nem azt az Európát kell megvédeni, amely boszorkányt és tudósokat égetett vallási okokból. Nem is azt az Európát, ahol érinthetetlenek az egyház emberei, és gyerekeket gyalázhatnak halomra büntetlenül. Hanem azt, ahol egészséges, a világi törvényeknek alávetett kisebbséget alkotnak a földönkívüli lényekben hívők, és lehetőleg azt hallják ki a hangokból, hogy szeresd felebarátodat.

Az iszlám veszélyt az az Európa tudja legyőzni, ahol a hit nem erőteljes elvárás, hanem szabadon választott lehetőség. A liberális demokrácia sokkal vidámabb életet ígér, mint bármilyen hiedelemrendszer – már csak azért is, mert mindenkinek biztosítja a jogot, hogy abban higgyen, amiben akar. Könnyű kiszabadulni az értelmetlen tiltások és gyűlölködések béklyójából annak, aki színről színre látja, hogy a szabadság is vezethet boldoguláshoz.

A feladat ennek bebizonyítása. Azok számára is, akik most érkeztek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2016. szeptember 20. 01:25
Weisz árpi fajtáját értékteremtő fizikai munkára fogjuk!Ajvé!
haj rá
2016. szeptember 20. 01:25
"belőlle" bunkó zsidajfasiszta írni se tudsz!
kitiltott
2016. július 10. 01:38
már vártam Tóta W ÍRÁSÁT.. csodálkoztam iy hogy e3ddig nem osztotta még az észt.. Te ostoba liberális barom.. az hogy a demokrácia legyőzi az iszlámot tisztán látszik számos példában.. ilyen volt 2001 szeptember 11.-e is de sorolhatnám a demokratikus államokban elkövetett iszlám merényleteket elkövető arabokat akiket már demokráciában neveltek fel..
kohntalan
2016. május 27. 12:08
A kereszténységet és az iszlámot mint a két legagresszívabb vallást fel kell számolni! Eljárt az idő felettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik