Veres András püspök: Segíteni kell az úton lévőket

2015. szeptember 11. 13:10

Veres András szombathelyi megyés püspök kijelentette: a keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül.

2015. szeptember 11. 13:10

A keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül – hangoztatta Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megválasztott elnöke pénteken Körmenden. A püspök a helyi rendészeti szakközépiskola előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön értesült arról, hogy Körmenden átmeneti regisztrációs gyűjtőpont létesül, azt követően egyeztetett a Katolikus Karitász országos és helyi vezetőivel arról, hogy természetesen segíteni fogják az oda érkezőket. A tábor élelmezését közlése szerint az állam biztosítja, ezért elsősorban takarókat, tisztálkodószereket vittek oda, és hasznosnak tűnt egy olyan gyermekjátszósátor felállítása és berendezése, ahol a menekültcsaládok gyermekeit fogadhatják.

 
A megyés püspök hozzáfűzte: angolul beszélő önkéntesekkel is segítik a menekültek átmeneti elhelyezését és ellátását, a karitász munkatársai által már csütörtök este felállított gyermeksátorban pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Azt mondta: eddig sem volt semmiféle véleménykülönbség az egyházon belül a menekültek támogatásáról, a keresztény ember nem is tehet mást, mint segíti a rászoruló, bajban lévő, nehéz helyzetbe került embereket. Hangsúlyozta, a Katolikus Karitász országos és helyi szervezetei eddig is folyamatosan segítséget nyújtottak, most sem tesznek mást. Hozzátette: miután látható, hogy a menekültek nem akarnak tartósan Vas megyében, illetve Körmenden maradni, most az a feladat, hogy a vonulásukat segítsék, ezért a következő napokban azokon az útvonalakon, amelyeken vonulnak, mobil illemhelyeket állítanak fel, illetve víz, élelmiszer, takaró, melegebb ruházat kiosztásával segítik őket a karitász munkatársai.
 
A sajtótájékoztatón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: egy felhívást tett közzé a megye településeinek polgármestereihez fordulva, hogy az önkormányzatok is takarók vásárlásával, összegyűjtésével segítsék a körmendi átmeneti gyűjtőpontra érkező menekülteket. Elmondta, az első száz takarót a megyei önkormányzat nevében személyesen adta át a körmendi rendészeti szakközépiskolában.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yasiko
2015. szeptember 21. 14:15
Segíts magadon és Isten is megsegít!
lajkakutyus
2015. szeptember 21. 14:13
Segítsük Európa bekebelezőit, önként etessük, itassuk őket, az előretolt helyőrséget. Szemét, vagy barom, aki erre buzdít.
nutyer
2015. szeptember 21. 14:13
Két 19 és 25 éves gyerekem is úton van- az élet rögös útján, -és rajtam kívül ki a rosseb segíti őket, ó atyám?
galahad
2015. szeptember 11. 23:58
Helyes. Segítsük az úton levőket. Többek közt azzal, hogy letakarítjuk az autópályáról az ott gyalogló illegális bevándorlókat, hogy az úton levők tudjanak haladni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik