Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. április 5. 19:40

A katolikus egyházfő folytonosságot ígért a XVI. Benedek kezdeményezte pedofíliaellenes intézkedésekkel kapcsolatban. Ferenc pápa prioritásként a kiskorúak védelmét, az áldozatok segítését és az elkövetőkkel szembeni eljárást nevezte meg.

Zéró toleranciát sürgetett a papok által elkövetett nemi visszaélésekkel szemben Ferenc pápa pénteken a Hittani Kongregáció prefektusával, Gerhard Ludwig Müllerrel tartott találkozóján. Ferenc pápa a folytonosságot is hangsúlyozta azokkal a pedofíliaellenes intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket még elődje, XVI. Benedek kezdeményezett. A katolikus egyház új első embere prioritásként a kiskorúak védelmét, az áldozatok segítését és az elkövetőkkel szembeni eljárást nevezte meg. A püspöki konferenciáknak direktívákat kell megfogalmazniuk és alkalmazniuk az „egyház tanúságtétele és hitele érdekében” – olvasható a kongregáció által kiadott közleményben.

Ez az első alkalom, hogy az új pápa az egyházat megrázó pedofil botrányokról beszélt. A téma felmerült a pápaválasztás napjaiban is, amikor a pedofília áldozatait képviselő amerikai egyesületek tiltakoztak az ellen, hogy Roger Mahony, Los Angeles nyugalmazott érseke részt vegyen a konklávén. Mahonyt az amerikai ügyészég a Vatikánba indulása előtt hallgatta meg az egyházmegyéjében történt 120 pedofil bűnesettel kapcsolatban.

Az olasz sajtó azt hangsúlyozza, hogy a Ferenc pápa által megerősített zéró toleranciát Robert W. Oliver vatikáni főügyész fogja érvényre juttatni. A főügyész februárban közölte, hogy a Vatikánba 2004-ben érkezett a legtöbb jelentés, összesen 800, a papok által kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális erőszakról. 2010-től évente körülbelül 600 ilyen ügyet jelentenek. Ezek többsége 1965 és 1985 közötti esetekre vonatkozik.

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/8109


Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintAzért azon is el lehet gondolkodni, mikor Fodor Gáborék olyan törvénymodosítást nyujtottak be a magyar parlamentben, hogy ne lehesen büntettni, ha 14 éves fiúkkal szekszuális kapcsolatot létesít egy nagykorú férfi, ha a kiskorú beleegyezett.

Szerintetek ez pedofilia, vagy nem, vagy csak az egyháznál számit annak a civilenél meg leszükitik a kiskoruak pucér képeire az interneten, s a külömböző nemüek kiskoruak megrontására.

Valahogy nagyon hamar lekerült napirendről az szdsz-nek ez az ocsmány javaslata nem lett igazán nagy felháborodás sem már a felvetés ellen. Valahogy kuss van róla.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2013. április 5. 20:13
G. Pantyelejevics | 2013. április 5. 20:35
antioxi | 2013. április 5. 20:39
micream | 2013. április 5. 20:49
Akitlosz | 2013. április 5. 22:53
Ciki | 2013. április 6. 07:08

Kohn Bendit még hencegett is pedofil cselekedeteivel.

Ha egy libsi teszi, akkor csak egy jópofa dolog.


Kohn Bendit?
Az tényleg senki.
De ennyire?

Válaszok:
micream | 2013. április 6. 00:08

Azért Fodor Gáborék narkópropagandája sem volt piskóta.


Keresd elő a parlamenti jegyzökönyveket és nagyot fogsz csodálkozni. Sőt plenáris vita is volt.


1. honnan veszed, hogy a civileknél "a leggyakrabban felmerülő lehetőség" - és a papoknál "nem merül fel"?

valóban érdekelne.

2. Demokratikus államokban senkit sem szabad kasztrálni akarata ellenére. Van ugyan, hogy valaki önként kéri - általában vegyi kasztrációt (Libidó csökkentés). És általában nem "a bűnözők" kérik, hanem érintett, saját vonzalmától visszariadó pedofilok vagy kényszerképzetekkel stb.-vel kűzdők.

3. Bizonyított tény, hogy a kasztráció nem változtat a hajlamon és a "bűnözők" esetében teljesen hatástalan, mert a romboló aggresszió és rögeszme nem a herezacskóban képződik.

Válaszok:
micream | 2013. április 6. 10:36


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó